Αποστολή του 2ου Δημ. Σχολ. Πόλεως Καλύμνου στην Πορτογαλία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

1168

Οι μαθητές της Στ’ και Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου, Δημήτριος Κούτσουρης, Ντανιέλ Τρεπσενίστι, Αρμέλα Τρεπσενίστι και Ειρήνη Πολίτη, συνοδευόμενοι/ες από τους εκπαιδευτικούς Μακρυλλό Μιχάλη και Χρήστο Λιάκο, μαζί με περίπου 60 ακόμα μαθητές και εκπαιδευτικούς από επτά ευρωπαϊκές χώρες, επισκέφτηκαν για μια εβδομάδα το Ολιάο της Πορτογαλίας, από 1 έως 6 Απριλίου 2019.
Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τίτλο «PROMOTING HEALTHY EATING AND PHYSICAL ACTIVITY FOR HEALTHIER NATIONS; MAKE A DIFFERENCE IN YOUR SCHOOL». Η υποδοχή έγινε στο σχολείο AGRUPAMENTO DE ESCOLAS PROFESSOR PAULA NOGUEIRA, στην πόλη Olhao, κοντά στο Faro της Πορτογαλίας. Οι μαθητές/τριες της Ελληνικής αποστολής φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Πορτογάλων μαθητών και είχαν την ευκαιρία και την πολύτιμη εμπειρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας.
Ανάμεσα στις διάφορες δράσεις περιλαμβανόταν και το ελληνικό άθλημα της δισκοβολίας, το οποίο ανέλαβαν να παρουσιάσουν τα παιδιά του σχολείου μας, ενώ ο συνοδός εκπαιδευτικός Χρήστος Λιάκος δίδαξε την τεχνική του στους μαθητές των άλλων χωρών. Εκπαιδευτικοί και παιδιά παρακολούθησαν μαθήματα, διαλέξεις και εργαστήρια, έπαιξαν παραδοσιακά αθλήματα και παιχνίδια, γυμνάστηκαν, ξεναγήθηκαν στην πόλη και φυσικά δοκίμασαν τοπικά φαγητά!
Μπορεί η κάθε χώρα να είναι διαφορετική, αλλά σε αυτό το ταξίδι το σύνθημα «Μenssana in corporesano» (Νους υγιής εν σώματι υγιεί) μας ένωσε για ακόμα μία φορά!