7 εστιατόρια στα Δωδεκάνησα διακρίθηκαν στα βραβεία ελληνικής κουζίνας από το Αθηνόραμα μεταξύ των οποίων και το Cuvée στην Κω με τον Καλύμνιο σεφ Μιχάλη Μάρθα

1505

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2019 από το Αθηνόραμα έγινε την Τρίτη 2 Απριλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά όπου αποθεώθηκαν οι ελληνικές γευστικές δημιουργίες τόσο οι εντός συνόρων όσο και αυτές που ήρθαν κατευθείαν… από το Παρίσι.

Με το Varoulko Seaside να ανακηρύσσεται καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας για το 2019 κορυφώθηκε η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας,  του θεσμού που καθιερώθηκε από πέρυσι και έχει ως σκοπό  την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας σε όλες τις μορφές της, από την κλασική και τοπική μέχρι τις σύγχρονες, δημιουργικές της τάσεις. Το πειραιώτικο εστιατόριο του σεφ Λευτέρη Λαζάρου διατήρησε την πρωτιά που είχε από την περσινή χρονιά ενώ συνολικά, κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν 65 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, τα οποία συγκέντρωσαν –  από την γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του Alpha Guide – βαθμολογία από 14/20 έως και 16/20. Τα βραβευμένα εστιατόρια είναι δέκα περισσότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά, και αυτό είναι μια μόνο από τις πολλές αισιόδοξες διαπιστώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της τελετής για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κουζίνας.

Από τα Δωδεκάνησα διακρίθηκαν 7 εστιατόρια.

 Βέβαια το ενδιαφέρον για την Κάλυμνο εστιάζεται στο ότι το εστιατόριο Cuvee στην Κω που περιλαμβάνεται στα 7 που διακρίθηκαν από τα Δωδεκάνησα έχει σεφ τον Καλύμνιο Μιχάλη Μάρθα.

Δείτε το σχετικό σημείωμα για το εστιατόριο Cuvee