Η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο Κω. -Ρεπορτάζ της Μ.Παπαζαχαρίου για τη Δημοτική Τηλεόραση Κω

1034

Στις 11.00 το  πρωί σήμερα Σάββατο 11 Μαϊου 2019, στη δικαστική αίθουσα έγινε η επίσημη ανακήρυξη των υποψήφιων συνδυασμών για τις εκλογές της 26ης Μαΐου από τους εισηγητές και υπό την προεδρία του πρόεδρου Πρωτοδικών Αντώνη Κούρτογλου.

Εκτός της Πάτμου και της Κω στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου,μεταξύ τυων οποίων και της Καλύμνου οι συνδυασμοί ανακηρύχτηκαν κανονικά.

Σε ότι αφορά τους συνδυασμούς της ΚΩ όπως ανακοινώθηκε από την εισηγήτρια στις 7 Μαίου υπέβαλε την παραίτηση της από τον συνδυασμό ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ και από το τοπικό της δημοτικής κοινότητας Αντιμαχειας στο οποίο είχε υποβληθεί ως υποψήφια στις 5 Μαΐου, η Διονυσία Γιακκαλή. Μετά την απόφαση του πρωτοδικείου που την έκανε αποδεκτή όπως ανακοινώθηκε από εδρας ,δεν συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ.

Η δεύτερη περίπτωση κατά τον εισηγητή αφορά την παράταξη ΟΡΑΜΑ ΣΥΝ ΔΡΑΣΗ και τον υποψήφιο στο τοπικό συμβούλιο Ασφενδιού Κασίου Κωνσταντίνο του οποίου η υποψηφιότητα κρίθηκε μη νόμιμη λόγο της ηλικίας  του η οποία είναι μικρότερη από αυτήν που προβλέπεται από την νομοθεσία για την διαδικασία του εκλέγεσθαι .

Ως εκ τούτου με μια λιγότερη υποψηφιότητα από τις 120 που κατατέθηκαν αρχικά στο πρωτοδικείο στις 5 Μαΐου , ανακηρύσσεται το ψηφοδέλτιο της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΩ και επίσης, με μια λιγότερη των 90 η παράταξη ΟΡΑΜΑ ΣΥΝ ΔΡΑΣΗ.

Δείτε το ρεπορτάζ της Μαρίας Παπαζαχαρίου για τη Δημοτική Τηλεόραση Κω.

ΔΗΡΑΣ ΡΖ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΩ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ