Μετά από μία από τις πιο απαιτητικές και δύσκολες δοκιμασίες της φετινής σεζόν,ο Καλύμνιος παίκτης του MasterChef Παντελής Βούρος ήταν αυτός που χρειάστηκε να “κρεμάσει” την ποδιά του στο ριάλιτι μαγειρικής, αφήνοντας στην τελική τετράδα Σπυριδούλα, Χρήστο, Πάνο και Μανώλη.
Ο Παντελής που κατάφερε να μπει στην τελική πεντάδα, χθες Δευτέρα 13 Μαίου 2019 αποχώρησε από το παιχνίδι με το κεφάλι ψηλά και το κυριότερο κατακτώντας την αγάπη και τη συμπάθεια του τηλεοπτικού κοινού,των συμπαικτών του και των κριτών του.
Όχι μία, αλλά δύο εξαιρετικά δύσκολες και χρονοβόρες δοκιμασίες έπρεπε να φέρουν με επιτυχία εις πέρας οι πέντε φιναλίστ του MasterChef για να εξασφαλίσουν μια θέση στην επόμενη φάση.
Στην πρώτη δοκιμασία, έπρεπε να αντεπεξέλθουν σε όσα έκρυψε στο mystery box ο Πάνος Ιωννίδης.Μπούτι από κατσίκι, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, μανιτάρια, κεφαλοτύρι, πετιμέζι, ξερά σύκα, λάδι λευκής τρούφας, σταμναγκάθι, μυρώνια, σπαράγγια πράσινα, κρεμμύδι λευκό, σκόρδο, περουβιανές πατάτες, βελανίδι ντοματίνι, κόκκινο κρασί, αλλά και τα βασικά υλικά του πάγκου.
Το καλύτερο πιάτο παρουσίασε ο Μανώλης Σαρρής που πέρασε απευθείας στην τετράδα του διαγωνισμού και δεν έλαβε μέρος στην επόμενη και δεύτερη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου.
Το πιάτο του Παντελή ήταν πολύ καλό αλλά δεν πήρε την πρωτιά για να έχει την ασυλία.
Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο σεφ Γιώργος Βενιέρης, που ετοίμασε ένα ιδιαίτερο πιάτο με υψηλό βαθμό δυσκολίας: Καραβίδα ποσέ σε νερό καρύδας και παναρισμένη σε μαύρο τραγανό ρύζι, σάλτσα κίτρινου κάρυ με γάλα καρύδας, ανανάς κορυφές σταμναγκάθι, πίκλα μελιτζάνα και νιόκι plantain, flakes καρύδας και φύτρες βασιλικού.
Το πιάτο του Παντελή Βούρου ήταν αυτό με τη χαμηλότερη βαθμολογία και ο Καλύμνιος μάγειρας αποχώρησε από το διαγωνισμό μια “ανάσα” πριν πιεί νερό στην πηγή.
Δείτε το video της αποχώρησης
Μετά την προβολή του επεισοδίου συγκινητικό ήταν το tweet του Λεωνίδα Κουτσόπουλου με το οποίο αποχαιρετούσε τον Παντελή, γράφοντας: “Παντέλο…!!! Σε ευχαριστούμε!!! Ραντεβού στα τσιπουράδικα στο νησι…. με κιθάρες και μπουζούκι…”