Ο Μιχάλης Βαρβαρής μεταφέρει έκκληση του Γιάννη Χαλίκου να χαμηλώσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση που ξέσπασε στο διαδίκτυο για τη απόφαση του να στηρίξει στις εκλογές έναν συνεργάτη του.

3771

Από το φίλο και αναγνώστη μας Μιχάλη Βαρβαρή που τα τελευταία 5 χρόνια διαμένει και δραστηριοποιείται στο μακρινό Ντάργουιν και είναι στενός συνεργάτης του ευεργέτη του νησιού Γιάννη Χαλίκου λάβαμε μια επιστολή,

 Στην επιστολή αυτή τοποθετείται για όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν στο διαδίκτυο και στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με τη δήλωση του Γιάννη Χαλικού να στηρίξει  κάποιον απ’ τους συνεργάτες του, που είχε την επιθυμία να εμπλακεί με τα δημοτικά δρώμενα του νησιού μας.

 Ο Μιχάλης Βαρβαρής εκφράζοντας και την θέση του Γιάννη Χαλίκου κάνει έκκληση να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν οι διαφωνίες που μόνο ζημιά κάνουν. Μεταφέρει δε την χαρακτηριστική έκκληση του Γιάννη Χαλίκου:  Πάνω απ’ όλα το καλό του νησιού ανέφερε. «Τέρμα οι βόμβες» είπε με τον δικό του μοναδικό και ηγετικό τρόπο.

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του Μιχάλης Βαρβαρή προς το kalymnos-news,gr με ημερομηνία 8 Μαΐου 2019  

Τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά σχετικά με την δήλωση του κ. Χαλικού να στηρίξει  κάποιον απ’ τους συνεργάτες του, που είχε την επιθυμία να εμπλακεί με τα δημοτικά δρώμενα του νησιού μας. Τα σχόλια ποικίλα. Ο καθένας άδραξε την ευκαιρία να το καρπωθεί κατά όπως πίστευε, και όπως τον συνέφερε.

 
Αποτέλεσμα όλων αυτών, μεγάλος αριθμός Καλυμνίων να αντιπαρατεθεί σε διάφορα στρατόπεδα. Κι εκεί που λέγαμε για ενωτικό κλίμα προεκλογικά, ξαφνικά οπλίσαμε όλοι κι αρχίσαμε να πυροβολούμε προς πάσα κατεύθυνση. Μαζί κι εγώ βέβαια. 
 

Ο λόγος  που με εξόργισε  ήταν ότι, κάποια απ’ τα σχόλια άφηναν υπόνοιες για την ηθική και το ποιόν, ενός ανθρώπου που τα τελευταία 20 χρόνια είμαστε αρκετά κοντά ώστε να γνωρίζω από πρώτο χέρι κι επακριβώς, κάθε πτυχή του χαρακτήρα του και την αγωνία που τον περιβάλλει για κάθε τι που αφορά το νησί μας, αφιερώνοντας αρκετό απ’ τον ήδη βεβαρημένο χρόνο του, προσπαθώντας είτε οικονομικά, είτε ανοίγοντας καινούργιες θέσεις εργασίας, είτε ηθικά, να σταθεί σε οποιονδήποτε έχει την ανάγκη του. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους Καλύμνιους που μένουν στο νησί, αλλά και με τους υπόλοιπους όπου κι αν βρίσκονται όπου κι αν κατοικούν. 
  Ένας γίγαντας με καρδιά μικρού παιδιού. Ένας άνθρωπος που δεν προσμένει ευχαριστώ και ούτε είναι  αυτός ο λόγος που πράττει ότι πράττει. 
 

Το μόνο του όραμα να δει την γενέτειρα του να ευημερεί, να μην υπάρχει κάτοικος να υποφέρει, τουλάχιστον από έννοια επιβίωσης, και να μην υπάρχουν όλες αυτες οι πολιτικές κόντρες οι οποίες μόνο κακό κάνουν στο νησί μας. 
 Έτσι και τώρα βλέποντας εμάς απ’ την μια πλευρά να τον υπερασπιζόμαστε και τους απέναντι να πνέουν τα μύρια προς το πρόσωπο του, πάλι με παρέμβαση του ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουμε τις διαφωνίες που μόνο ζημιά κάνουν
 

Κάνει έκκληση λοιπόν προς όλους τους συμπατριώτες μας να σταματήσει το θέμα εδώ. Εννοώντας το θέμα σχετικά με την δήλωση του. 
  Πάνω απ’ όλα το καλό του νησιού ανέφερε. «Τέρμα οι βόμβες» είπε με τον δικό του μοναδικό και ηγετικό τρόπο. 

Πράγματι αγαπητέ φίλε όλων των Καλυμνίων θα ασπαστώ την προτροπή σου και το αλάνθαστο ένστικτο σου. Ένα ένστικτο και μια κρίση που σε έκαναν αυτό που έγινες. 
 Από ένα απλό φτωχόπαιδο της ξενιτιάς σ έναν μεγιστάνα με παγκόσμια πλέον παραδοχή και παράδειγμα προς μίμηση. 
 Θα κλείσω προτρέποντας λοιπόν και τους συμπατριώτες μας ν’ ασπαστούν την επιθυμία σου και να σταματήσουν να σχολιάζουν είτε αρνητικά είτε θετικά την συγκεκριμένη σου δήλωση, και με την ευχή να είσαι πάντα καλά, και κάποια στιγμή που οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις σου επιτρέψουν, να ηγηθείς και να αναλάβεις μια ακόμη «επιχείρηση» που λέγεται Δήμος Καλυμνου, αναβαθμίζοντας την και κάνοντας την κερδοφόρα όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις που έχουν την τύχη να σε έχουν πρόεδρο.

Μετά τιμής 
Βαρβαρης Μιχαλης.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός