Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη με πολλές ειδήσεις παραχώρησε ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής στο φακό του kalymnos-news.gr χθες Πέμπτη πρωί 17 Ιουνίου 2019.

 Ο Δήμαρχος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που του τέθηκαν από την Μπέττυ Μαίλλη και το Μάμας Χαραμαντά εστίασε στα παρακάτω θέματα:

1.Έργο ασφαλτοστρώσεων

 Όπως είπε υπέγραψε από κοινού με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας 3Κ Τεχνική Α.Ε., τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικού οδικού δικτύου με πρόσβαση σε τουριστικές, αρχαιολογικές και λιμενικές εγκαταστάσεις» προϋπολογισμού που με το ΦΠΑ φτάνει τα 2.000.000 ευρώ περίπου . Η ανάθεση του ανωτέρω έργου στην εργολήπτρια εταιρεία έγινε με προσφερόμενη μέση έκπτωση 40,14%, και το φυσικό αντικείμενο του προβλέπει χωματουργικές και ασφαλτικές εργασίες, η εκτέλεση των οποίων πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.

2.Πράσινα σημεία για ανακύκλωση

 Για τα θέματα που έχουν προκύψει στα «Πράσινα σημεία» είπε ότι θα επιθεωρηθούν οι ξύλινες κατασκευές ώστε να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές, τόνισε ότι ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος και δικαιολόγησε την τοποθέτηση τους πριν ξεκινήσει η ανακύκλωση επειδή ως έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί από την ανάδοχο εταιρεία για να παραληφθεί. Τέλος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό αποκομιδής απορριμμάτων

3. Καταγγελία από το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τρικοίλη για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος αναφορικά με τους σταυρούς.

Ο Δήμαρχος  ανέφερε ότι δεν συμφωνεί με τον τρόπο και τον χώρο ( Δημοτικό συμβούλιο) που έγινε η καταγγελία από το Γιώργο Τρικοίλη. Τόνισε ότι ήταν θέμα ενδοπαραταξιακό και θα έπρεπε να συζητηθεί στους μηχανισμούς της Παράταξης.

 Όπως χαρακτηριστικά είπε,  ο Γ.Τρικοίλης επικαλέστηκε δήθεν μαρτυρίες τις οποίες ο ίδιος δεν γνωρίζει και δεν μπορεί χωρίς σαφή στοιχεία να πάρει θέση .

Από την ενημέρωση που είχε τόσο από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και από τη Γραμματέα δεν υπήρξε κάποιο γεγονός που να χρήζει έρευνας ή ότι ο εκπρόσωπος της Παράταξης του  στο εκλογικό κέντρο έπραξε κάτι που άλλαξε το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό όπως επισήμανε δεν έχει αποδειχθεί, λέγοντας μάλιστα “η χασούρα φέρνει γκρίνια” που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν.

 Αμφισβήτησε το επιχείρημα για τον τρόπο που ήταν διπλωμένα δήθεν κάποια ψηφοδέλτια, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα ακυρότητας τους . Βέβαια όπως είπε  είναι ένα θέμα το οποίο θα αποφασίσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

 Κλείνοντας τη συνέντευξη  αναφέρθηκε στις συνεργασίες που θα υπάρξουν

 Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

27-6-2019 Συνέντευξη του Δημάρχου Ι.ΓαλουζήΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός