Η Παρασκευή– Ελευθερία Φτακλάκη υποψήφια του ΚΙΝΑΛ στα Δωδεκάνησα σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη(video)

794

Την Κάλυμνο επισκέφτηκε σήμερα Σάββατο  22 Ιουνίου 2019 στα πλαίσια περιοδείας  ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 η υποψήφια του Κινήματος Αλλαγής στα Δωδεκάνησα, Παρασκευή– Ελευθερία(Λίτσα) Φτακλάκη 

Ο φακός του kalymnos-news.gr συνάντησε την Παρασκευή– Ελευθερία(Λίτσα) Φτακλάκη   στην πανέμορφη περιοχή των Θερμοπηγών Καλύμνου και είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί της.

Η Υποψήφια του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 τονίζοντας ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να ψηφίσει με θυμό αλλά με βάση την λογική.

Θεωρεί ότι το Κίνημα Αλλαγής θα δυναμωθεί και οι πολίτες θα στείλουν ένα μήνυμα αλλαγής γιατί γνωρίζουν ότι τα καλύτερα χρόνια της Ελάδας ήταν μέσα από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αν εμπιστευθούν το χώρο του  ΚΙΝΑΛ να είστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα αλλαξουν γιατί όπως είπε: έχουμε ένα ολοκληρωμενο σχέδιο, το σχέδιο «¨ΕΛΛΑΔΑ» κοστολογημένο, ενώ έχουμε καταθέσει σχέδια νόμου που διασφαλίζουν το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων.

Κλείνοντας ζήτησε από του Καλυμνίους να την τιμήσουν με την ψήφο τους.

Δείτε τα όσα ενδιαφέροντα είπε Παρασκευή– Ελευθερία Φτακλάκη  στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το  kalymnos-news.gr

Συνέντευξη με την Παρασκευή– Ελευθερία Φτακλάκη υποψήφια του ΚΙΝΑΛ στα Δωδεκάνησα

Παραθέτουμε το βιογραφικό της Παρασκευής– Ελευθερίας(Λίτσας) Φτακλάκη  όπως η ίδια το παρουσιάζει στην προσωπική της σελίδα.

Ποια είμαι
Είμαι ροδίτισσα αλλά γεννήθηκα και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου στην Αφρική, στην πόλη Kolwezi της Λαϊκής Δημοκρατίας του  Κονγκό καθώς οι γονείς μου ( Παναγιώτης και Ιωάννα Φτακλάκη) ανήκαν στη γενιά που μετανάστευσε σε τρίτη χώρα για μια καλύτερη ζωή… Από το 1974 μένω μόνιμα στη Ρόδο, όπου και δραστηριοποιούμαι κοινωνικά, επαγγελματικά και πολιτικά.  Ο πλούτος μου, ο γιος μου, Σπύρος Καλαποδάκης, δικηγόρος στο επάγγελμα που διαμένει στην Αθήνα.

Γνωσιακό επίπεδο
Πιστεύοντας ακράδαντα πως η Γνώση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της  προσωπικής μας εξέλιξης, από μικρό παιδί επενδύω συνεχώς  στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων. Έχοντας 2 πτυχία (‘Πολιτικές Επιστήμες’ από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ‘Ανθρωπιστικές Σπουδές’  από το Πανεπιστήμιο Αιγαίο) καθώς και ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών  στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές, εκπονώ τη διδακτορική διατριβή μου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο  τμήμα κοινωνιολογίας  και παράλληλα παρακολουθώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Στρατηγικές διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του ΕΚΠΑ.

Επαγγελματική εμπειρία
Από το 1992 δραστηριοποιούμαι στον τομέα των επαγγελματικών προγραμμάτων και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης καθώς η πρώτη μου σύμβαση ήταν με το ΚΕΚ του Δωδεκανησιακού  Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες  στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON. Στη συνέχεια κατέγραψα μια πλούσια διαδρομή στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς η εμπειρία μου αθροίζει μια εικοσαετή θητεία ενασχόλησης σε επιτελικές θέσεις ευθύνης (ειδικός σύμβουλος Δημάρχου, Διευθύντρια ΚΕΚ Γ.Γεννηματάς Α.Ε , Διευθύντρια Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Ρόδου, Επιστημονική υπεύθυνη της Δομής στήριξης της Απασχόλησης «Καλλιπάτειρα» και ιδρυτικό της μέλος, υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διεθνών σχέσεων, προγραμματισμού, κλπ) του Δήμου Ρόδου.  Συνεργάστηκα με φορείς της αυτοδιοίκησης, όπως το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων Ανάπτυξης ( ΔΕΠΑΝ), την ΕΕΤΑ, τη CRPM, κα.

Πολιτική  διαδρομή
Η ενεργός ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε το 2010, με μια οκταετή θητεία ως αιρετό στέλεχος στο β’ βαθμό αυτοδιοίκησης,  στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου (ΠΝΑ). Ως εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος διετέλεσα εντεταλμένη σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων, διεθνών σχέσεων και απασχόλησης  της ΠΝΑ, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» και επίσης υπηρέτησα τα νησιά του Αιγαίου  ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Διεθνών Συνεργασιών και Απασχόλησης.

Η συμβολή μου στην δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου τόσο στον τομέα των ευρωπαϊκών θεμάτων μέσα από τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατέταξαν την ΠΝΑ στις πρώτες περιφέρειες αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και εμβληματικών δράσεων αλλά και στην ανάδειξη της στα ευρωπαϊκά όργανα και φόρα, όπου η νησιωτικότητα αποτέλεσε την κορωνίδα κάθε μου ομιλίας, παρέμβασης, δράσης, όπως πχ το Μάρτιο του 2016 ήμουν εισηγήτρια στο συνέδριο “Islands in Cohesion Policy:How to take into account specificcharacteristics of islands“, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ως αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης εκπόνησα – για πρώτη φορά στο Ν. Αιγαίο -περιφερειακή τουριστική πολιτική (Στρατηγική της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου  για τον Τουρισμό, όπως εγκρίθηκε με την υπ’ αρ έγκρισης / τροποποίησης   321/26-04-2013  κ’  105/18-07-2013), όπου ανέδειξα μια νέα προσέγγιση στον τομέα του τουρισμού για τα νησιά μας υιοθετώντας καινοτόμες δράσεις, όπως π.χ. η ίδρυση του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού υπό την Αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το πρώτο στη Νότια Ευρώπη, η διασύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμού στο πλαίσιο των δράσεων του Έτους Πολιτισμού της ΠΝΑ το 2014

Δείτε τις παρουσιάσεις μου για την Στρατηγική της ΠΝΑ στον Τουρισμό Ποιότητα στο Ν.Αιγαίο και το  Έτος Πολιτισμού

Συμμετέχω σε πολλές επιτροπές της ΠΝΑ, όπως είναι  Οικονομική Επιτροπή, η  Επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ)  , την επιτροπή τουρισμού της ΕνΠΕ, κα.

Πολιτικά ανήκω στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και σήμερα ΚΙΝΑΛ καθώς πιστεύω ακράδαντα στο χώρο των προοδευτικών δυνάμεων και της σοσιαλδημοκρατίας.

Συμμετοχική διαδικασία
Στο πλαίσιο της κοινωνικής της συνεισφοράς έχω ασχοληθεί ενεργά με την κοινωνική οικονομία καθώς πιστεύω στη δυναμική της για την ανάπτυξη των νησιών του Αιγαίου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ίδια έχω διατελέσει ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της ΚοινΣΕΠ ‘ ΑΡΩΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ’.

Δημόσιες ανακοινώσεις 
Συμμετέχω συχνά ως εισηγήτρια σε επιστημονικά αλλά και πολιτικά συνέδρια και αρθρογραφώ συστηματικά (άρθρα μου έχουν φιλοξενηθεί σε τοπικά αλλά και σε κεντρικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης όπως π.χ. ΤΑ ΝΕΑ, Huffington post, κα).  και υπήρξε παραγωγός και παρουσιάστρια εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής στο κανάλι red, το « Πρόσωπα στο.. Κόκκινο».

Ο Επίλογος μου…
Το Αιγαίο πάντα θα το κουβαλώ μέσα στη ψυχή μου γιατί  ‘το Αρχιπέλαγος είναι έρως… και οι ορίζοντες του ταξιδιού’ και το ταξίδι της ζωής συνεχίζεται με την αύρα και το Απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου … (παραφράζοντας τον ποιητή)
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός