Στις 23 Ιουνίου  όπως κάθε χρόνο, παραμονή του Αϊ Γιάννη και στην Κάλυμνο τηρήθηκε το έθιμο με του φανούς κάτι που διατηρείται  σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Ένα έθιμο που παραμένει ζωντανό σε κάθε γειτονιά της Καλύμνου όπως παλιά.

Χθες βράδυ Κυριακής 23 Ιουνίου 2019 το kalymnos-news.gr βρέθηκε στους φανούς που άναψαν τα παιδιά στην παιδική χαρά πάνω από τον Άγιο Νικόλαο όπως κάνουν κάθε χρόνο τηρώντας το έθιμο.

Άψογη η οργάνωση, πολλά χόρτα για κάψιμο, απόλυτη τάξη και πειθαρχία ,χαρούμενες φωνές, μεγάλη συμμετοχή κόσμου, με δεκάδες παιδιά και μεγάλους από τις Ενορίες Αγίου  Νικολάου και Αγίου Βασιλείου να πηδούν τις φωτιές, ενώ παράλληλα να εκτοξεύονται και βεγγαλικά

 Διοργανωτής  ο Μιχάλης Λάμπος που και φέτος τα οργάνωσε άψογα

Δείτε εντυπωσιακά στιγμιότυπα στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr από την χθεσινή βραδιά, με  παιδιά μικρά και μεγάλα,  να πηδάνε πάνω από τις φωτιές που είχαν ανάψει και να φωνάζουν σύμφωνα με το καλύμνικο έθιμο : «Τ’ Αϊ Γιαννιού τ’ ατσάλιιι..της γριάς το ποντικάλι»

23-6-2019 Οι παραδοσιακοί φανοί του Αι Γιάννη στην παιδική χαρά στην Εν. Αγίου ΝικολάουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός