Ο φακός του  kalymnos-news.gr συνάντησε σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου τον καπετάν Αντώνη Καμπουράκη ,πάνω στο μικρό σκάφος του «ΕΙΡΗΝΗ», που είναι αγκυροβολημένο στην προβλήτα απέναντι από το Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ, φορτωμένο με πανέρια γεμάτα από πανέμορφα σφουγγάρια, που ο ίδιος είχε βγάλει από τον βυθό όταν ακόμα βουτούσε οργώνοντας το Αιγαίο από άκρη σε άκρη.

 Ο  Καπετάν Αντώνης δεινός σφουγγαράς για πενήντα ολόκληρα χρόνια, μέχρι και την ηλικία των 72 ετών, μίλησε στην κάμερα του  kalymnos-news.gr.

 Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία μίλησε για τη ζωή του ως σφουγγαράς,για τις δυσκολίες του επαγγέλματος, αλλά έδωσε και απαντήσεις  στους επικριτές του.

Ο Καπετάν Αντώνης απάντησε σε όλους αυτούς που τον σχολίασαν αρνητικά,  επειδή ο δημιουργός του επιβλητικού αγάλματος του σφουγγαρά που το ποθετήθηκε πριν λίγο καιρό στην νεά παραλιακή προς τιμή των σφουγγαράδων της Καλύμνου, ο γλύπτης Σακελλάρης Κουτούζης χρησιμοποίησε τη μορφή του στο κεφάλι του αγάλματος 

Δείτε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στο  ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέτυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

18-6-2019 Ο Αντώνης Καμπουράκης μιλάει για την ιστορία τουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός