Ένας σκάφος που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών του νησιού, περπατώντας στο λιμάνι, στην παραλιακή απέναντι από το ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ είναι ο αχταρμάς «Γεώργιος Τριπολίτης»

Το σκάφος αυτό ναυπηγήθηκε στην Κάλυμνο στο καρνάγιο της οικογένειας Σαρούκου (γνωστοί ως Τριπολίτηδες) και είναι πιστό αντίγραφο αντίστοιχου σκάφους που είχε κατασκευαστεί το έτος 1938 και λειτουργούσε έως και το 1980.

Ένα σκάφος που  κατασκευάστηκε με πολύ μεράκι, στην εντέλεια ,είναι προσεγμένο και στην παραμικρή του λεπτομέρεια.,ενώ μόλις βάλει μπροστά η μηχανή του, χαρακτηριστικός είναι ο ήχος της παλιάς μηχανής «Παπαθανάση» που έχει τοποθετηθεί θυμίζοντας τα παλιά σφουγγαράδικα.

Τα εγκαίνια του έγιναν πριν 4 χρόνια περίπου, τον Αύγουστο 2015,.και από τότε είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι απέναντι από το ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ. Μία πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά δίνει στοιχεία για το σκάφος, ενώ κάθε βράδυ φωτίζεται  και το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Το εν λόγω σκάφος αποτελεί ένα στολίδι και αξιοθέατο για τους επισκέπτες του νησιού,θυμίζοντας τα παλιά σφουγγαράδικα σκάφη.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέτυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

18-6-2019 Ο αχταρμάς «Γεώργιος Τριπολίτης» που στολίζει το λιμάνι ΚαλύμνουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός