Μια ανθρώπινη στιγμή στην ομιλία του νέου Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη στην κεντρική πλατεία μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος,  την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019. .

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης βαθύτατα συγκινημένος έκανε ειδική αναφορά σε τρία πρόσωπα που δεν βρίσκονται στη ζωή.

Πρόκειται γισ στενούς συνεργάτες και μέλη της Παράταξης του, το Γιώργο Κοπανέζο ,το Χρήστο Χατηζμιχάλη και το Γιάννη Ξυπολυτά.

 Συγκεκριμένα ανέφερε: Η αποψινή βραδιά είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή. Λείπουν από κοντά μου ,από κοντά όλων των μελών του συνδυασμού, τρεις ξεχωριστοί συνεργάτες μου στους οποίους αφιερώνω αυτή τη νίκη. Ο Γιώργος Κοπανέζος,ο Χρήστος Χατζημιχάλης, ο Γιάννης Ξυπολυτάς.

Αν ήταν στη ζωή θα ήταν κοντά μας και θα χαιρόντουσαν με όλους εμάς. Γι’ αυτό αισθάνομαι υποχρέωση να αφιερώσω τη νίκη σε αυτούς του ανθρώπους.

Να σημειώσουμε για αυτά τα τρία πρόσωπα:

Ο Γιώργος  Κοπανέζος έφυγε αφνίδια  από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών στις 14 Σεπτεμβρίου 2014.

 Ο Γιώργος Κοπανέζος Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, διετέλεσε Διευθυντής για πολλά χρόνια στο Κατάστημα της ALPHA BANK Καλύμνου και για μια διετία Διευθυντής στο Κατάστημα Λέρου.

Με άριστες επαγγελματικές γνώσεις, με αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης, υπήρξε για την Υπηρεσία του ένα πραγματικό υπόδειγμα άξιου και ικανού στελέχους. Συνταξιοδοτήθηκε το 2010 .

Από τον Ιανουάριο του  2011 μέχρι την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, ήταν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Ο Γιώργος Κοπανέζος, υπήρξε αξιαγαπητός στην Καλυμνιακή κοινωνία ,πάντα χαμογελαστός, ευγενικός, ήπιος, με ένα σπάνιο ήθος, καλοσυνάτος εξυπηρετικός στους συμπολίτες του από όποια θέση ευθύνης υπηρέτησε, είτε επαγγελματική είτε πολιτική, με τεράστια προσφορά με όσους τομείς ασχολήθηκε.

 Ο Χρήστος Χατζημιχάλης άφησε την τελευταία του πνοή την  Κυριακή βράδυ, 1 Οκτωβρίου 2017.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί  το 1946 στην Πάτμο.

Ο Χρήστος Χατζημιχάλης διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2011-2014 ,αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου και Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ.

Ένα δραστήριο και ανήσυχο άτομο με σημαντική προσφορά στα κοινά.

Αγαπητός στην Καλυμνιακή κοινωνία ,πάντα χαμογελαστός, ευγενικός, ήπιος, καλοσυνάτος

Ο Ιωάννης Ξυπολυτάς ο γνωστός αγαπητός  ιατρός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο Γιάννης Ξυπολυτάς υπήρξε ένας καλός επιστήμονας ,ένας μάχιμος ιατρός , εργατικός ,  ένας καλοσυνάτος και αγαπητός άνθρωπος, ευγενής ,συμπονετικός και πρόθυμος να παρέξει τις ιατρικές του Υπηρεσίες στον οποιοδήποτε συμπολίτης μας τις είχε ανάγκη ,όλες τις ώρες του 24ώρου.

Ήταν μέλος της Παράταξης «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» και στις εκλογές του Μαίου 2014 ΄ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημήτρη Διακομιχάλη.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός