Μπορεί ο ημερήσιος τουρισμός να μην αφορά τα καταλύματα ή όλες τις περιοχές του Νησιού ,αποτελεί σίγουρα όμως μία τονωτική ένεση για την τοπική αγορά στην Πόθια αλλά και στο Βαθύ και μία πηγή  με μεγάλα περιθώρια αξιοποίησης  της .

Εννέα έως και δεκαπέντε   ημερόπλοια επί καθημερινής βάσεως, καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο, μεταφέρουν από την γειτονική Κω, στα πλαίσια ημερήσιων εκδρομών που πραγματοποιούν,  περισσότερους από 1200 επισκέπτες.

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 , καταπλέουν στο νησί μας, μπροστά από το Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ,  9-15  ημερόπλοια μεταφέροντας από 80-200 επιβάτες, τα  καθένα,  οι οποίοι παραμένουν στο νησί μας 2 έως 3 ώρες.

Αυτοί οι  επισκέπτες του νησιού μας,  αποτελούν καθημερινά μία τονωτική ένεση για την τοπική αγορά ,ιδιαίτερα δε στα καταστήματα της παραλιακής (καφετέριες, ουζερί, τουριστικά)  ,αφού ο μικρός χρόνος παραμονής τους δεν τους επιτρέπει να επισκεφτούν και άλλους χώρους του νησιού.

Φυσικά ο ημερήσιος τουρισμός για την Κάλυμνο, είναι μία τεράστια πηγή με πολύ μεγάλα περιθώρια αξιοποίησης της.

Δείτε όμορφες εικόνες από την άφιξη των επισκεπτών στο λιμάνι αλλά και τα όσα λέει στην κάμερα kalymnos-news.gr ο ιδιοκτήτης και καπετάνιος τουριστικού σκάφους Δρόσος Σαρούκος στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς  

11-6-2019 Ο ημερήσιος τουρισμός στην ΚάλυμνοΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός