Αυτό που συμβαίνει με την επιμονή κάποιων να μετατρέπουν σε μικρούς σκουπιδότοπους  με την ρίψη σκουπιδιών, τα υπό εγκατάσταση πράσινα σημεία σε διάφορες περιοχές της Κάλυμνου στα πλαίσια εφαρμογής της ανακύκλωση,ξεφεύγει κάθε λογικής.

Ξεπερνούν τα δέκα τα ρεπορτάζ που έχουμε κάνει τις τελευταίες 40 ημέρες   ως kalymnos-news.gr με εκκλήσεις των αρμοδίων για την μη ρίψη σκουπιδιών στις ξύλινες διακοσμητικές κατασκευές που εγκαθίστανται ,αφενός διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση τους, αφετέρου δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών.

Οι αρχικές δικαιολογίες ότι δεν υπήρξε ενημέρωση, δεν ισχύει πλέον αφού υπήρξε επαρκής το τελευταίο διάστημα.

Η νέα δικαιολογία ότι δεν ασφαλίστηκαν οι κατασκευές με αποτέλεσμα να παραμένουν ανοικτές και να δίνεται η δυνατότητα ρίψης απορριμμάτων, δεν υπάρχει πλέον αφού τα σημεία σφραγίστηκαν.

 Σήμερά Σάββατο πρωί διαπιστώσαμε ότι κάποιοι επιμένουν να ρίχνουν τα σκουπίδια τους πάνω από τις διακοσμητικές ξύλινες κατασκευές.

Εδώ πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία για ελλιπή ενημέρωση.

 Εδώ είναι προφανές ότι πρόκειται για άτομα με έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας να διατηρούν την πόλη τους καθαρή ,για άτομα με αντικοινωνικές συμπεριφορές, για άτομα που για να μην περπατήσουν μερικά μέτρα για να  αποθέσουν τα οικιακά απορρίμματα τους τα πετούν όπου βρούν.’

Δυστυχώς συμπεριφορές απαράδεκτες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου με ανάλογα  μέτρα.

 Κάποτε πρέπει να εφαρμoστεί οτι ο ρυπαίνων θα πρέπει να πληρώνει.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ που ετοίμασε η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το  kalymnos-news.gr

20-7-2019 Απίστευτο: Συνεχίζουν να ρίχνουν τα σκουπίδια στα πράσινα σημεία