Επιστολή με ημερομηνία 22 Ιουλίου 2019 απέστειλε ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος  Δημήτρη Διακομιχάλης στους επικεφαλής  των άλλων πέντε Δημοτικών Παρατάξεων για τις συνεργασίες που θα επιδιώξει ενόψει της νέα Δημαρχιακής  θητείας που ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr η επιστολή περιλαμβάνει δύο σκέλη .

Στο πρώτο σκέλος ο Δημήτρης Διακομιχάλης αναφέρεται στη διαδικασία  που θα ακολουθηθεί προκειμένου οι Επικεφαλής των Παρατάξεων ,εφόσον επιθυμούν, να αναλάβουν και να συμμετέχουν ενεργά στην παρακολούθηση και υλοποίηση κάποιου έργου-δράσης.

Στο δεύτερο σκέλος αναφέρεται στην αναγκαιότητα συνεργασιών, στα πλαίσια του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» γνωρίζοντας ότι μέχρι τέλος Αυγούστου και πριν την ημέρα ανάληψης της Δημοτικής αρχής την 1 η Σεπτεμβρίου 2019 θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Για τις συνεργασίες αυτές αναφέρεται στην επιστολή, ότι θα επιδιωχθεί η  όσο δυνατόν ευρύτερη συνεργασία με άλλες δημοτικές παρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών ώστε να υπάρξει μία σταθερή και δυνατή καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας  πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο για την προώθηση και υλοποίηση  των μεγάλων έργων υποδομής και την αντιμετώπιση αποτελεσματικά των προβλημάτων καθημερινότητας.

 Όπως τονίζεται στην επιστολή σε  καμιά περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής η αναζήτηση ευκαιριακών πλειοψηφιών ή πλειοψηφιών κατά περίπτωση.

Επίσης επισημαίνεται ότι το βασικό κορμό της νέας Δημοτικής Αρχής θα αποτελέσουν στελέχη της Παράταξης «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» την οποία ο Καλυμνιακός λαός κατέταξε στην πρώτη θέση. 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός