Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Δόνδωρος γράφει στην προσωπική του σελίδα στο fb  για τη συμμετοχή της Μαρίας Μαγκούλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 όπου έχασε τη πρόκριση της στον τελικό της σφαιροβολίας στην λεπτομέρεια:

Η βαθύτερη επιθυμία μου, αυτή τη στιγμη, είναι να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στη Μαρία Μαγκούλια για την όλη της προσπάθεια και παρουσία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε-Ν που διεξάγεται στο Μπόρας της Σουηδίας! 
Δεν χρειάζονται λόγια, δικαιολογίες και «φιλοσοφίες» για τον λόγο που η σφαίρα της Μαρίας μας, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα πρόκρισης, δεν πήγε λίγο μακρύτερα από τα 14.83 μ. έτσι ώστε να της δώσει το «εισιτήριο» του τελικού. Ότι ήδη έγινε ανήκει στο «παρελθόν»… 
Η ισοπαλία στην επίδοση με την 12η αθλήτρια που τελικά προκρίθηκε, την εφερε δυστυχώς στην 13η θέση λόγω μίας άκυρης βολής που είχε στο σύνολο των τριών προσπαθειών. 
Συμβαίνουν και αυτά…
Η Μαρία έχει όλα τα χρόνια μπροστά της και χτίζει ΤΩΡΑ τα θεμέλια έτσι ώστε να βρεθεί στους επόμενους τελικούς της αθλητικής της πορείας – καριέρας! 
«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει»… λέει η σωστή και φιλοσοφημένη παροιμία…
Η Μαρία μεγαλώνει και μαθαίνει, τόσο από τις επιτυχίες, όσο και από τις «αποτυχίες»… 
Η σημερινή της εμφάνιση, για εμένα προσωπικά, είναι μία επιτυχία! Μία επιτυχία που μόνο η Μαρία κι εγώ γνωρίζουμε.
Εμείς λοιπόν, συνεχίζουμε το «δρόμο» μας, βάσει του προγράμματος που έχουμε θέσει, έχοντας ως «οδηγό» την αισιοδοξία και την πολυεπίπεδη σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε να την καμαρώσουμε μελλοντικά στην κατηγορία τον Γυναικών οπού εκεί θα φανεί και η πραγματική της αξία!
Το μακρύ μας «ταξίδι» συνεχίζεται όμορφα και αρμονικά!

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία μας ΣΕΓΑΣ για όλη τη στήριξη που μας παρέχει, τον Εθνικό Προπονητη κ. Κουτσιώρα Γιάννη, τον Εθνικό Προπονητή Εφήβων – Νεανίδων, κ. Χρήστο Μελέτογλου, την κυρία Μπαμπαρούτση Ειρήνη (Διατροφολόγο), την κυρία Φρόσω Πατσού (Αθλητική Ψυχολόγο), τους Φυσιοθεραπευτές του ΣΕΓΑΣ, τον κ. Κουκουνάρη Δημήτρη (Coach Αυτοβελτίωσης), τον Πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου «Ένωση Καζώνης – Κάλυμνος», κ.Γεώργιο Ρούσσο, τον Πρόεδρο της Ενωσης Καλυμνίων Αττικης κ. Δημήτρη Καλικατζαρο, την Neptune Lines και την κυρία Τραυλού για την οικονομική της στήριξη, τον κύριο Μανώλη Κρούσκο της Impact Athletics, την οικογένειά της και όλους εσάς που βρίσκεστε στο πλευρό της Μαρίας!
Κλείνοντας, έχω να προσθέσω κάτι τελευταίο:
Ο απολογισμός των πεπραγμένων ενός αθλητή-αθλήτριας γίνεται όταν ολοκληρώνεται η καριέρα του/της. Μέχρι τότε, πολλά μπορούν να σύμβούν…
Η Μαρία, ΤΩΡΑ βρίσκεται στην αρχή!
Καλή συνέχεια Μαρία μου!! Είμαι περήφανος για εσένα!!!
Συνέχισε να δουλεύεις και να χαμογελάς!!!
Είμαι και θα είμαι κοντά σου διότι το αξίζεις!!!