Στην Κάλυμνο βρίσκεται σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019  ο γνωστός καθηγητής και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας  (ΟΑΣΠ ) Ευθύμιος Λέκκας ,προσκεκλημένος του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη .

Το Ευθύμιο Λέκκα που έφτασε στην Κάλυμνο στις 10.00 το πρωί υποδέχθηκαν στο λιμάνι ο Δημήτρης Διακομιχάλης και συνεργάτες του.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης των κατολισθήσεων βράχων σε διάφορα μέρη του νησιού.

Για το σκοπό αυτό ο Καθηγητής θα επισκεφτεί τον άγιο Μάμμα ,το Μασούρι  και τον άγιο Βασίλειο ,περιοχές που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Να σημειώσουμε ότι ο Ευθύμιος Λέκκας είναι Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στον Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας.

Κατά την άφιξη του στο λιμάνι της Καλύμνου μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr τόσο για το σκοπό έλευσης του στην Κάλυμνο ,όσο και για τους πρόσφατους σεισμούς στην Αθήνα και τον σημερινό  στην Κρήτη.

 Αναλυτικό  ρεπορτάζ με όσα δήλωσε αλλά και τις επισκέψεις του στις διάφορες περιοχές για επιτόπια αυτοψία των προβλημάτων από την κατολίσθηση των βράχων, σε επόμενη ανάρτηση μας




Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός