Την Κυριακή 11 Αυγούστου ο 18ος Κολυμβητικός Διάπλους Τέλενδος – Μασούρι 2019

1158

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, μια μεγάλη γιορτή της κολύμβησης, μια πρόκληση για μικρούς και μεγάλους, αθλητές και μη, αποτελεί ο Κολυμβητικός Διάπλους Τελένδου – Μασουρίου που θα πραγματοποιηθεί για 18η συνεχόμενη φορά, φέτος, στην Κάλυμνο την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019.
Πρόκειται για μια απόσταση 900 -1000 περίπου μέτρων που ξεκινά από την Τέλενδο και καταλήγει στην παραλία του Μασουριού,  την οποία κάθε χρόνο την διασχίζουν κολυμπώντας ντόπιοι και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι με ανταμοιβή είτε τη διάκριση, είτε το θερμό χειροκρότημα του πλήθους.
Οι κολυμβητές, με όρεξη και ζωντάνια, κολυμπούν τη συγκεκριμένη
απόσταση, συμμετέχοντας σε μια δραστηριότητα που σκοπό έχει να αναδείξει τις ομορφιές του νησιού, να προβάλει την θαλασσινή παράδοση του νησιού. Όσοι έχουν συμμετάσχει σε παλαιότερες διοργανώσεις μιλούν για μια καταπληκτική διαδρομή και μια αξέχαστη εμπειρία.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου
Καλυμνίων το οποίο καλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή στις 11.00-12:30 το πρωί της Κυριακής στο εστιατόριο «Στάλα» στις Μυρτιές για να μεταβούν με τα καΐκια της γραμμής, αμέσως μετά όλοι μαζί, στην Τέλενδο όπου στη 1 το μεσημέρι θα δοθεί το σήμα της εκκίνησης.
Ο Δήμος Καλυμνίων – Επιτροπή Αθλητισμού Δήμου μεριμνά για την
παρουσία περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Καλύμνου και ντόπιων εθελοντών, οι οποίοι με τα σκάφη τους συμβάλλουν στην ασφαλή διεξαγωγή καθώς και στη επιτυχία του αγώνα αυτού.
Πληροφορίες : Γραφείο Αθλητισμού.  τηλέφωνο 22430 – 51601.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός