“Έφυγε” από τη ζωή στο Ντάργουιν όπου διέμενε ο 88χρονος Καλύμνιος Μιχάλης Χαλκίτης.

9156

 «Έφυγε» από τη ζωή χθες Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 στο Ντάργουιν της Αυστραλίας όπου διέμενε, σε ηλικία 88 ετών ο Καλύμνιος Μιχάλης Χαλκίτης.

Ο Μιχάλης Χαλκίτης ήταν εκ των παλαιοτέρων Καλύμνιων στο μακρινό Ντάργουιν ,ο πατέρας  της Καλυμνιακής  κοινότητας όπως τον αποκαλούσαν  οι ομογενείς,

Ο Μιχάλης Χαλκίτης έφτασε στο Ντάργουιν της Αυστραλίας πριν 63 χρόνια και με σκληρή δουλειά δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες, ένα πραγματικό κολοσσό στον κλάδο

Οι δύο γιοί του Γιάννης και Νικήτας, συνεχίζουν, εκσυγχρονίζουν και διευθύνουν με μεγάλη επιτυχία αυτές τις μεγάλες οικογενειακές επιχειρήσεις μετά την αποχώρηση του.

Ο Μιχάλης Χαλκίτης δημιούργησε μία μεγάλη οικογένεια αποκτώντας  5 παιδιά το Γιάννη, το Νικήτα,τη Νομική ,τη Θεοδώρα και την Αναστασία. Είχε 15 εγγόνια και  10 δισέγγονα.

 Αγαπούσε την ιδιαιτέρα του πατρίδα την Κάλυμνο, την οποία επισκεπτόταν ανελλιπώς κάθε χρόνο, ενώ έκανε και αρκτές επενδύσεις στο νησί ,κυρίως σε κτιριακές εγκαταστάσεις.

Τον Ιανουάριο 2018 τιμήθηκε με το Αυστραλιανό μετάλλιο (Order of Australia Medal -ΟΑΜ)για τις υπηρεσίες του στον κατασκευαστικό κλάδο στο Ντάργουιν.

Η κηδεία του θα γίνει στο Ντάργουιν την ερχόμενη Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός