Δήμητρα Τσαμοπούλου : Η Νισυριά Πρωταθλήτρια κόσμου στην κωπηλασία

879

Οι Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου κατάκτησαν το χρυσό μετάλλιο στοΠαγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23, στο διπλό σκιφ των κοριτσιών. Οι δυο Ελληνίδες τερμάτισαν σε πρώτες με 7.04.20 ενώ στη 2η θέση βρέθηκαν οι δυο Αυστραλές με 7.07. 77 και στην 3η οι δυο Ουγγαρέζες με 7.11.68.

Το ελληνικό δίδυμο ήταν ασυναγώνιστο και χάρισε στη χώρα μας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο και το τρίτο συνολικά στη διοργάνωση.

Από το Δήμο Νισύρου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Η Νίσυρος νοιώθει υπερήφανη για το μεγάλο επίτευγμα της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο διπλό σκιφ, κάτω των 23 ετών, στους παγκόσμιους αγώνες που διεξήχθησαν και έληξαν σήμερα στις ΗΠΑ από την Νισυριακής καταγωγής Δήμητρα Ευαγγέλου Τσαμοπούλου.

Η Ελλάδα κατέκτησε το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ-23 καθώς  οι Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου βγήκαν πρώτες στο διπλό σκιφ.

Η Δήμητρα προχωρεί από νίκη σε νίκη, χάρις στην απίστευτη θέλησή της και τις ικανότητές της. Η Δήμητρα είναι φοιτήτρια στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου  του Σηάτλ στην πολιτεία Ουάσιγκτον όπου σπουδάζει με υποτροφία. Στο πρόσωπο της αντικατοπτρίζονται η Νίσυρος και η Ελλάδα της προόδου και της δημιουργίας .