Η ορκωμοσία Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων μπορεί να γίνει σε δημόσιο χώρο εκτός αίθουσας συμβουλίων.

1109

Με τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε χθες Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 από τη Βουλή με τίτλο “ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ” και αφορά σε διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των Δήμων και των Περιφερειών, προβλέπεται όπως η ορκωμοσία Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων να μπορεί να γίνει σε δημόσιο  χώρο εκτός αίθουσας συμβουλίων .

Συγκεκριμένα στο απόσπασμα της  εισηγητικής έκθεσης που παραθέτουμε παρακάτω  αναφέρεται ότι σκοπός είναι στο να δοθεί πανηγυρικός τόνος στην ορκωμοσία με τη δυνατότητα της συμμετοχής περισσοτέρων πολιτών.

Η τροπολογία στην τελική της μορφή αναφέρει:

 Να σημειώσουμε ότι για την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στην Κάλυμνο δεν έχει εκδοθεί η σχετική πρόσκληση από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr αυτή πρόκειται να γίνει το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019. Ως χώρος θα χρησιμοποιηθεί είτε η δημοτική αγορά στο Ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου είτε το Ισόγειο του Αναγνωστηρίου .
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός