Στο φακό του kalymnos-news.gr και τους δημοσιογράφους Μπέττυ Μαίλλη και Μάμα Χαραμαντά μίλησε σήμερα Τρίτη 26 Αυγούστου 2019 ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος  Δημήτρης Διακομιχάλη για την αυριανή  ορκωμοσία του ίδιου και των νέων δημοτικών συμβούλων, ενώ απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις για τις συνεργασίες.

 Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 7.30 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας και προσκάλεσε όλες τις Καλυμνιές και τους Καλυμνίους να παραβρεθούν,

Όπως είπε ο Δ.Διακομιχάλης πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού αφού θα είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος Καλυμνίων θα ορκιστεί στην Χώρα (Χωριό)την ιστορική και πρώτη πρωτεύουσα του νησιού.

Για το πρόγραμμα είπε ότι πριν την τελετή ορκωμοσίας θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα με την Ιωάννα Μελά και δυο 15χρονα κορίτσια που θα τραγουδήσουν. Επίση μετά το τέλος της τελετής θα παρατεθεί μπουφές και ο αρχιμουσικός Νικόλαος Μαμάκας θα αποδώσει στο πιάνο γνωστές μελωδίες Ελλήνων συνθετών.

 Η τελετή ορκωμοσίας θα ξεκινήσει με την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου από τον Μητροπολίτη κ.κ Παίσιο και θα ακολουθήσει η ορκωμοσία των νέων Δημοτικών συμβούλων.

Στη συνέχεια εφόσον παρίστανται ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Γ.Χατζημάρκος και βουλευτές του Νομού που έχουν προσκληθεί, θα τους δοθεί ο λόγος για σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθως θα δοθεί ο λόγος στον απερχόμενο Δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή και την τελετή θα κλείσει ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης με τη δική του ομιλία.

 Αναφορικά με τις συνεργασίες ο Δημήτρης Διακομιχάλης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που πρώτο το kalymnos-news.gr δημοσίευσε, για οριστικοποίηση της συνεργασίας της Παράταξης του με τις Παρατάξεις του Γιάννη Γαλουζή και του Μιχάλη Μπούκη.

 Όπως χαρακτηριστικά είπε, τόσο ο Γιάννης Γαλουζής όσο και ο Μιχάλης Μπούκης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  του μετά την επιστολή που έστειλε προς όλους τους επικεφαλής, συναντήθηκε μαζί τους και κατέληξαν σε συνεργασία, κάτι που και επίσημα  θα ανακοινωθεί κατά την ημέρα της ορκωμοσίας.

Για την Παράταξη του Ι.Μαστροκούκου, είπε ότι δεν πήρε κάποια απάντηση ενώ πληροφορήθηκε ότι η παράταξη του έλαβε απόφαση για μη συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή.

Για την Παράταξη του Γ.Μαύρου ανέφερε ότι δεν είχε νόημα να συναντηθεί αφού ο επικεφαλής της μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό δήλωσε ότι για να υπάρξει συνεργασία πρώτα θα πρέπει να του ζητήσουν συγγνώμη για όσα είπαν προεκλογικά για το πρόσωπο του. Κάτι τέτοιο είπε ο Δ.Διακομιχάλης δεν μπορεί να συμβεί

 Για τους αντιδημάρχους είπε ότι θα καλυφθούν οι 3 από τις 4 θέσεις. Η 4η θέση θα κρατηθεί ως εφεδρική κι αν προκύψουν ανάγκες στην πορεία θα καλυφθεί.

Οι αποφάσεις για τον ορισμό των 3 αντιδημάρχων είναι έτοιμες και θα τις υπογράψει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 ώστε από την επόμενη να αναλάβουν καθήκοντα. Τέλος απέφυγε να αναφερθεί σε ονοματολογία τόσο για τους αντιδημάρχους όσο και για τις άλλες θέσεις που θα καλυφθούν από τις συνεργαζόμενες  Παρατάξεις που όπως είπε θα ανακοινωθούν από τους επικεφαλής.

Δείτε τα όσα είπε αναλυτικά ο Δημήτρης Διακομιχάλης στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

27-8-2019 Δ.Διακομιχάλης: Για την ορκωμοσία και η αναφορά του στις συνεργασίεςΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός