Λαμπρή η εκδήλωση και άψογη η διοργάνωση της τελετής ορκωμοσίας του Δημάρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη και των νέων δημοτικών συμβούλων που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 βράδυ στις 7.30 στο ανοιχτό Θέατρο Χώρας Καλύμνου που ήταν κατάμεστο από κόσμο.

 Περισσότερα από 400 άτομα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη κκ Παϊσιο σε ένα όμορφο χώρο που είχε διαμορφωθεί και διακοσμηθεί κατάλληλα.

 Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο πρώην Δήμαρχος Γ.Ρούσσος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Μουσελής,η πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Γαβαλά οι στρατιωτικές αρχές,οι εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας, ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης ,εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το θρησκευτικό τελετουργικό και την ορκωμοσία του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη και των νέων δημοτικών συμβούλων που έδωσαν θρησκευτικό όρκο.

Η παρουσίαση της όλης εκδήλωσης έγινε από το Γιώργο Μαρτίνο

 Αμέσως μετά το θρησκευτικό τελετουργικό ανέβηκε στο βήμα ο βουλευτής Βασίλης  Υψηλάντης που σε σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στην Κάλυμνο και τη νέα Δημοτική Αρχή στον αγώνα επίλυσης των όποιων προβλημάτων.

Ακολούθησε ο απερχόμενος Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής που έκανε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του ως Δημάρχου, ενώ έκανε αναφορά στην αποδοχή της πρότασης του Δ.Διακομιχάλη για συνεργασία και συμμετοχή στη νέα Δημοτική Αρχή με ανάληψη της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ από στέλεχος της Παράταξης του. Διευκρίνισε ότι η συνεργασία θα γίνει μέσα σε διακριτά πλαίσια και η Παράταξη του θα διατηρήσει την αυτοτέλεια της, ενώ κλείνοντας είπε,ότι δεν θα επεκταθεί περισσότερα αφού η ημέρα αυτή ανήκει στο νέο Δήμαρχο.

Ο κύκλος των ομιλητών έκλεισε με το νέο Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη που ξεκίνησε με αναφορά στον χώρο που επιλέχτηκε για την ορκομωσία λέγοντας ότι πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού αφού θα είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος Καλυμνίων θα ορκιστεί στην Χώρα (Χωριό)την ιστορική και πρώτη πρωτεύουσα του νησιού.

Τόνισε την μεγάλη ευθύνη της νέας δημοτικής Αρχής που αναλαμβάνει τις τύχες του νησιού για την επόμενη τετραετία, επεσήμανε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση τςη καθημερινότητας θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και στα έργα υποδομών που θα δρομολογήσουν ως νέα Δημοτική Αρχή.

Αναφέρθηκε στη συνεργασία που θα υπάρξει με τις Παρατάξεις του Γιάννη Γαλουζή και του Μιχάλη Μπούκη ,ενώ έκανε έκκληση και στις 3 υπόλοιπες παρατάξεις έστω και την ύστατη στιγμή να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για συνεργασία και συναίνεση για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη το νησί.

 Αμέσως μετά αναγνώσθηκαν από το Γιώργο Μαρτίνο επιστολές του Υφυπουργού Μάνου Κόνσολα και του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω υποχρεώσεων στην εκδήλωση,καθώς επίσης επιστολές των βουλευτών Μίκας Ιατρίδη ,Γιάννη Παπά ,Νεκτάριου Σαντορινιού,του καθηγητή και πρώην υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού,του Καλύμνιου Δημάρχου του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζου και του πρώην βουλευτή Γιώργου Κασσάρα.

Η τελετή συνεχίστηκε με την υπογραφή του πρακτικού της ορκωμοσίας από τον Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη, τους νέους δημοτικούς συμβούλους και τον Μητροπολίτη

Φωτπρεπορτάζ με όλους τοςυ δημοτικούς συμβούλους σε επόμενη ανάρτηση μας.

Η  εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή ενός 8λεπτου video με φωτογραφικό υλικό της Καλύμνου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με την μουσική υπόκρουση και με τραγούδι από την Ιωάννα Μελά.

Ακολούθησαν  δυο 15χρονα κορίτσια που μάγεψαν με  τις αγγελικές τους φωνές τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια της Καλύμνου. Τα τραγούδια των δύο μικρών κοριτσιών σε επόμενη ανάρτηση μας

 Το τελετουργικό έκλεισε με τη φωτογράφηση του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη με όλο το το νέο δημοτικό συμβούλιο ,ενώ από το Γιώργο Μαρτίνο έγινε αναφορά στους χορηγούς της όλης εκδήλωσης

Ακολούθησε δεξίωση με μπουφέ και μουσική επένδυση από τον αρχιμουσικό Νικόλαο Μαμάκα.

Αξίζουν συγχαρητηρίων όλοι οι συντελεστές μία άκρως πετυχημένης εκδήλωσης και δεν είναι τυχαίο τα συνεχή χειροκροτήματα του κόσμου παραβρέθηκε καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης

 Ο φακός του kalymnos– news.gr η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς κάλυψαν με το μοναδικό τους τρόπο την όλη εκδήλωση που μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί

28-8-2019 Λαμπρή η εκδήλωση της ορκωμοσίας του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλωνΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός