Μεταξύ αλλοδαπών που παράνομα εισήλθαν στη Χώρα μας και αποβιβάστηκαν στην περιοχή Βλυχάδια στην Κάλυμνο, προερχόμενοι από Μικρασιατικά παράλια  και ένας απότακτος Τούρκος αξιωματικός κατά δήλωση του.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr μεσημβρινές ώρες χθες Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 δύο μικρά ταχύπλοα σκάφη προσέγγισαν βραχώδη περιοχή στον όρμο των Βλυχαδιών και αποβιβάστηκαν τα άτομα που επέβαιναν  σε αυτά.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ύποπτη από κάτοικο της περιοχής που ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου έφτασαν στην περιοχή όπου συνέλαβαν τα εν λόγω άτομα επειδή  στερούντο ταξιδιωτικών εγγράφων. Επίσης τα δύο σκάφη οδηγήθηκαν στο λιμάνι Καλύμνου.

 Μεταξύ των συλληφθέντων και 34χρονος ο οποίος σύμφωνα με δήλωση του, αλλά και κάποια έγγραφα που κατείχε, φαίνεται να είναι Τούρκος υπήκοος, πρώην αξιωματικός της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, που αποτάχθηκε μετά το πραξικόπημα.

 Το εν λόγω άτομο νυκτερινές ώρες χθες μεταφέρθηκε στο ΑΤ Καλυμνίων και μετά τις νόμιμες διαδικασίες σήμερα πρωί Τρίτης 13 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε μεταγωγή του στην Κω.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση ενώ τηρείται άκρα μυστικότητα για την υπόθεση. 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός