Εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για την ανάληψη την 1η Σεπτεμβρίου 2019 των καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή που προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019 και οι διεργασίες για συνεργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα τώρα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης μετά την επιστολή που έστειλε προ ημερών στους 5 επικεφαλής των δημοτικών Παρατάξεων που θα συμμετέχουν στο νέο Δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τις συνεργασίες ,προτίθεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να συναντηθεί με τους επικεφαλής Παρατάξεων.

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας μας ο Δημήτρης Διακομιχάλης προτίθεται να συναντηθεί με τον νυν Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης  «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» Ιωάννη Γαλουζή και τον επικεφαλής της Παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ» Μιχάλη Μπούκη, οι οποίοι ήδη  δημόσια έχουν εκφραστεί θετικά υπέρ της συνεργασίας μετά την επιστολή που έλαβαν, στους οποίους θα προτείνει τη συνεργασία στη βάση προγραμματικών συμφωνιών ώστε να υπάρξει μία σταθερή και δυνατή καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας  πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο για την προώθηση και υλοποίηση  των μεγάλων έργων υποδομής και την αντιμετώπιση αποτελεσματικά των προβλημάτων καθημερινότητας.

Επίσης θα ζητήσει να συναντηθεί και με τους επικεφαλής των 3 άλλων Παρατάξεων .Ι.Μαστροκούκο, Γ.Μαύρο και Σάκη Χούλη.

Αναφορικά τώρα με τα αξιώματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και λαμβανομένης υπ’ όψιν και της αναφοράς στην επιστολή  προς τους επικεφαλής  ότι το βασικό κορμό της νέας Δημοτικής Αρχής θα αποτελέσουν στελέχη της Παράταξης «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» την οποία ο Καλυμνιακός λαός κατέταξε στην πρώτη θέση, ο Δημήτρης Διακομιχάλης σχεδιάζει να κρατήσει για την Παράταξη του την θέση του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου (που είναι υποχρεωτική) και τις 4 θέσεις αντιδημάρχων, ενώ θα διαθέσει τις θέσεις των Προέδρων ΔΕΥΑΚ και ΔΛΤ Καλύμνου στις  άλλες παρατάξεις με τις οποίες θα συνεργαστεί .

 Επίσης θα υπάρξει αξιοποίηση στελεχών των Παρατάξεων με τις οποίες θα συνεργαστεί στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και σε Υπηρεσίες του Δήμου.

 Για την ΑΝΕΚ δεν έχει υπάρξει ακόμη απόφαση ,αφού μεσολαβεί αρκετός χρόνος και η ανάληψη της Διοίκησης της προβλέπεται να γίνει την 1 Ιανουαρίου 2020.

Αναφορικά με την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου και των εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων αυτή θα πραγματοποιηθεί το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου στο χώρο της πρώην Δημοτικής Αγοράς

Η εγκατάσταση της νέας Δημαρχίας θα γίνει την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019,ενώ οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής ή την ίδια ημέρα ή την επόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019.   .
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός