Ομάδα Άγγλων τουριστών έχασε τον προσανατολισμό της κατά τη διάρκεια πεζοπορίας σε υψώματα στο Βαθύ Καλύμνου και ζήτησε βοήθεια από το 112.

2149
φωτο αρχείου

Άμεση η επέμβαση της Ομάδας διάσωσης Καλύμνου.

Χθες Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 επτά (7) άτομα από την Αγγλία που παραθέριζαν στην Κάλυμνο, ζήτησαν βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112  στις 5:30 το απόγευμα όταν έχασαν τον προσανατολισμό του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στα υψώματα της ευρύτερης περιοχής  Βαθέος Καλύμνου .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr άμεσα ενημερώθηκε ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου που σε συνεργασία με την Ομάδα Διάσωσης Καλύμνου (kalymnos rescue Team) και μετά από συντονισμένη επιχείρηση από ξηρά και θάλασσα εντόπισαν την Ομάδα των Άγγλων που είχαν διασπαστεί σε δύο τμήματα.

Να σημειώσουμε ότι οι 7 Άγγλοι περπατούσαν από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα σε δύσκολη περιοχή ακολουθώντας ένα καταγεγραμμένο σε χάρτη μονοπάτι . Χωρίς το απαραίτητο νερό , υποδήματα και τροφή, ένας εκ των οποίων διαβητικός .

Η ομάδα διάσωσης με μία χερσαία όμάδα και μία από θάλασσα τους βρήκε και αφού ενυδατώθηκαν και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν με σκάφος στο Βαθύ .(Πληροφορίες από ανάρτηση Στάθη Κλήμη)
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός