Το Σάββατο 31 Αυγούστου θα ορκιστούν τα μέλη του νέου περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Η ορκωμοσία θα γίνει στην πρωτεύουσα της περιφέρειας, τη Σύρο και θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό θέατρο «Απόλλων» ελλείψει κάποιου άλλου χώρου που να καλύπτει τις ανάγκες της διαδικασίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την επόμενη μέρα, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τις δημαιρεσίες που θα περιλαμβάνουν την εκλογή του προεδρείου και των μελών της οικονομικής επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά το δήμο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού έκαναν δεκτό το αίτημα του νέου δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη για την παραχώρηση του Θεάτρου της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» ώστε να χρησιμοποιηθεί για την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και των νέων κοινοτικών συμβούλων.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου, όμως δεν έχουν σταλεί ακόμη προσκλήσεις καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής πού θα γίνει η τελετή και αν τελικά θα χρησιμοποιηθεί το Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κώδικα, η ορκωμοσία γίνεται σε δημοτικό κατάστημα ή ακίνητο και ελλείψει αυτού σε άλλο χώρο. 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός