Απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών που θέλουν να ταξιδέψουν σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 από το λιμάνι της Καλύμνου στο Μαστιχάρι  και αντίστροφα, λόγω των ΒΔ ανέμων 6 μποφόρ και της άρνησης του Λιμενικού Σταθμού Καρδάμαινας να επιτρέψει τον απόπλου του ταχύπλοου «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» που από τις 10.00 το πρωί βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι Μαστιχαρίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr  στο δίαυλο Κάλυμνος -Μαστιχάρι επικρατούν ΒΔ άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ.

Στην περίπτωση αυτή για να επιτραπεί ο απόπλους των ταχυπλόων που εκτελούν τα δρομολόγια Κάλυμνος– Μαστιχάρι απαιτείται η συναίνεση και υπογραφή πρακτικού από τον Καπετάνιο του σκάφους από κοινού με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας της Λιμενικής Αρχής.

Σήμερα Κυριακή εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια τόσο από το ταχύπλοο όσο από το «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» καθώς και το δρομολόγιο του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» με αναχώρηση από Κάλυμνο στις 9.15 το πρωί.

Στις 11.00 το πρωί, ώρα αναχώρησης του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» από Μαστιχάρι με περισσότερους από 80 επιβάτες ,δεν του επιτράπηκε ο απόπλους αφού ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του  Λιμενικού Σταθμού Καρδάμαινας δεν συνεπέγραψε το σχετικό πρακτικό.

Αποτέλεσμα της απαγόρευσης αυτής να μην εκτελεστούν εκτός από τον εν λόγω δρομολόγια και τα δρομολόγια που ήταν προγραμματισμένα στις 12.00 και 15.00 από Κάλυμνο και 14.00 από Μαστιχάρι και αρκετοί επιβάτες να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν προς Κω και να χάσουν μάλιστα και αεροπορικές πτήσεις.

 Βέβαια η ταλαιπωρία επιβατών έχει και συνέχεια για όσους επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Κω με τα 2 καταμαράν της DODEKANISOS SEAWAYS. Η πληρότητα που υπάρχει τόσο στο δρομολόγιο στις 1.00 το μεσημέρι όσο και στις 3.30 το απόγευμα άφησε αρκετούς επιβάτες απ’ έξω.

 Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μετεωρολογικού δελτίου αναμένεται τις απογευματινές ώρες η ένταση των ανέμων να μειωθεί στα 5 μποφόρ οπότε θα επιτραπεί ο απόπλους στη γραμμή Κάλυμνος –Μαστιχάρι και η εκτέλεση των βραδινών προγραμματισμένων δρομολογίων.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός