Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 η ορκωμοσία του Δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλυμνίων. Οι διαφαινόμενες συνεργασίες

1682

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή  της ορκωμοσίας του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη  και του νέου Δημοτικού  Συμβουλίου Καλυμνίων που προέκυψε από τις εκλογές της 26ης Μαίου και 2ας Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr ο νέος Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης που προβλέπεται να εκδώσει τη σχετική πρόσκληση έχει ήδη καταλήξει στην ημερομηνία αυτή. Ως χώρος της ορκωμοσίας επιλέχθηκε το Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Καλύμνου

Στην τελετή ορκωμοσίας θα προσκληθούν ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος και οι βουλευτές Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με πληροφορίες βεβαία θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία  στην τελετή ορκωμοσίας του Υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα και του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

ΟΙ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Την ημέρα της ορκωμοσίας ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης αναμένεται να ανακοινώσει και τις συνεργασίες και συμπράξεις που θα έχει με άλλες δημοτικές παρατάξεις.

 Μέχρι τώρα ο Δημήτρης Διακομιχάλης δεν έχει συναντηθεί με επικεφαλής άλλων Παρατάξεων . Όπως σχεδιάζει οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019.

 Με τα μέχρι τώρα στοιχεία αλλά και τις δημόσιες δηλώσεις  κάποιων από τους επικεφαλής, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν γίνει συναντήσεις και να έχουν κλείσει κάποιες συμφωνίες,  το πιθανότερο σχήμα θα πρέπει να θεωρείται η συνεργασία και η σύμπραξη της Παράταξης του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη με τις Παρατάξεις του νυν Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή και του Μιχάλη Μπούκη.

Η οριστικοποίηση των συνεργασιών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Αυγούστου 2019.

Από πλευράς αξιωμάτων σύμφωνα με τις πληροφορίες του kalymnos-news.gr ο Δημήτρης Διακομιχάλης σχεδιάζει να αναθέσει τις θέσεις Προέδρου ΔΕΥΑΚ και ΔΛΤ Καλύμνου στις συνεργαζόμενες Παρατάξεις του Γιάννη Γαλουζή και Μιχάλης Μπούκη αντίστοιχα.

Επίσης στις συνεργαζόμενες Παρατάξεις θα αναθέσει τις θέσεις Προέδρου στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας και Τουρισμού, ενώ οι θέσεις Προέδρου στις Επιτροπές Αθλητισμού και Πολιτισμού θα καλυφθούν από στελέχη της Δημοτικής Παράταξης  και συγκεκριμένα από τον Νικήτα Γιαννικουρή και την  Ρένα Μαγκάκη αντίστοιχα.

Για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί ο Νικόλαος Γαβαλάς, ο οποίος έχει υπηρετήσει στη θέση αυτή και την περίοδο 2011-2014.

Από πλευράς αντιδημάρχων θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι τρείς θέσεις θα καλυφθούν από στελέχη της Δημοτικής Παράταξης Διακομιχάλη. Συγκεκριμένα αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας θα οριστεί ο Παντελής Ζωίδης. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας η Σεμίραμις Ψαρομπά. Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ο Ηλίας Τσέρος.

Για την 4η θέση αντιδημάρχου η πρώτη σκέψη είναι να παραμείνει κενή αφού όλες οι αρμοδιότητες καλύπτονται από τους 3 αντιδημάρχους. Βέβαια υπάρχει και πρόταση δημιουργίας ξεχωριστής αντιδημαρχίας με αποκλειστικά αντικείμενα την καθημερινότητα , την ποιότητα ζωής και την εμφάνιση της πόλης.

 Η απόφαση αυτή  για την ενεργοποίηση ή μη της τέταρτης αντιδημαρχίας θα προκύψει μετά τις συζητήσεις με τους επικεφαλής με τους οποίους θα υπάρξει τελικά συνεργασία.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ-ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ

Η εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Οι δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας ζωής θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019.

 ΤΟ ΝΈΟ ΔΣ

Το νέο Δημοτικό συμβούλιο όπως προέκυψε από τις εκλογές της 26ης Μαίου και 2ας Ιουνίου 2019 και μετά τη σχετική ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο Κω έχει τη παρακάτω σύνθεση:

Δήμαρχος: Δημήτρης Διακομιχάλης

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ( Δημήτρης Διακομιχάλης )

Ζωίδης Παντελής  

Ψαρομπά Σεμίραμις 

Μαγκάκη Ρένα

Τσέρος Ηλίας

Γιαννικουρής Νικήτας

Γαβαλάς Νικόλαος

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Μαστροκούκος Ιωάννης

Λελέκης Μιχαήλ

Κάτρης Μιχαήλ 

Κάτρη Αναστασία

Καμπουράκης Μιχαήλ

Μακρυνάκης Κωνσταντίνος

ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Γαλουζής Ιωάννης

Ρήγας Μικές 

Ψαράς Γεώργιος

Μελάς Γεώργιος  

Μαγκούλιας Ποθητός

Διαμαντής Ιωάννης 

Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ 

Γεώργιος Μαύρος

Μαγκάκης Ιωάννης 

Κατέρη Μελίνα        

Κουκουβάς Μικές     

Ασωνίτης Νικήτας    

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Μιχαήλ Μπούκης

Καμπουράκη Καλλιόπη 

Τρουμουλιάρης Απόστολος

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Σάκης Χούλης
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός