Μία ακόμη δράση από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Σκαλίων και τον δραστήριο Πρόεδρο του Νικόλαο Πελεκάνο αφού μετά από τριάντα χρόνια το αγαπημένο σχολείο της περιοχής ( Σκαλίων, Αργινώντα ,Εμπορείου , Τοίχοι και Παλιονήσου) ξαναζωντάνεψε   φιλοξενώντας ομάδα προσκόπων από το 40ο Π. Λυκαβηττού

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλίων

Με χαρά υποδεχτήκαμε στις 02-08-2019 και φιλοξενήσαμε για μερικές ημέρες στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σκαλίων ομάδα προσκόπων από το 40ο Π. Λυκαβηττού.
Μετά από τριάντα χρόνια το αγαπημένο σχολείο της περιοχής ( Σκαλίων, Αργινώντα ,Εμπορείου , Τοίχοι και Παλιονήσου), δέχτηκε μαθητές και φοιτητές. Ο χώρος πήρε ζωή, ομόρφυνε με την παρουσία των παιδιών. Τα συναισθήματα έντονα, χαρά και αισιοδοξία για την καινούρια αρχή και το άνοιγμα ξανά της πόρτας και των παραθύρων του σχολείου σε ομάδα μαθητών. Τα παιδιά ενθουσιασμένα παρείχαν εθελοντική εργασία ,καλλωπίζοντας τον αύλειο χώρο και ποτίζοντας τα δεντράκια που είχαμε φυτέψει. Επισκέφτηκαν τον προϊστορικό οικισμό Αγγιναριές ,το σπήλαιο των Σκαλίων, την όμορφη παραλία του Αγίου Σουλά και έπαιξαν παιχνίδια με τα παιδιά του χωριού στον γραφικό Πλάτανο. Η ικανοποίηση όλων, ντόπιων και επισκεπτών ήταν φανερή. Η ομάδα των προσκόπων αναχώρησε με τις καλύτερες των εντυπώσεων…Να είστε καλά παιδιά!!!!!

Ευχαριστούμε την Άννα Οικονομέα υπεύθυνη της ομάδας προσκόπων.
Επίσης ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Ρήγα, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Μελά και το προσωπικό της, για την συμβολή τους να λειτουργήσουν οι βασικές υποδομές (Ύδρευση & Τουαλέτα), τον συγχωριανό μας κ. Γιάννη Πλάτση που μας παρείχε δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, τους φίλους της Καλύμνου από την Γαλλία Geronimo & John καθώς και τα μέλη του Συλλόγου μας ,ιδιαίτερα τις γυναίκες που κοπίασαν πολύ για να καθαριστεί ο χώρος

Δείτε και τη σχετική ανάρτηση των προσκόπων καθώς και φωτογραφικό υλικό.

 Πρόσκοποι Αθήνας

Μεγάλη Δράση Υπαίθρου της Κοινότητας Ανιχνευτών του 40ου Συστήματος Προσκόπων, Αθηνών στην Κάλυμνο, στη Νίσυρο και στη Σύμη. Εξερεύνηση, εθελοντική εργασία στο Δημοτικό Σχολείου Σκαλίων Καλύμνου και παιχνίδια με τα παιδιά του χωριού.