Η αλιεία των ολοθουρίων (δρούλοι) συζητήθηκε σε συνάντηση Δημάρχου και Επάρχου Καλύμνου με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ,παρουσία βουλευτών Δωδεκανήσου

840

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την Υφυπουργό αρμόδια για θέματα αλιείας Φωτεινή Αραμπατζή για προβλήματα που αφορούν τους αλιείς της Καλύμνου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας,ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Βασίλης Υψηλάντης, η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη, ο Έπαρχος Καλύμνου,Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης,ο Πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου Μανώλης Κουλλιάς, εκπρόσωποι φορέων της αλιείας από Κάλυμνο και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς της Καλύμνου και, κυρίως, το ζήτημα της αλιείας των ολοθουρίων και η απαραίτητη αλλαγή των Προεδρικού Διατάγματος 48/22-5-2018.

Όπως τονίστηκε  η λύση στο ζήτημα της αλιείας των ολοθουρίων θα επιτρέψει στα 40 Καλυμνιακά επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη με τους περίπου 160 απασχολούμενους αλιείς να συνεχίζουν να δουλεύουν.

Αναφορά έγινε και σε άλλα θέματα που απασχολούν τους αλιείς της περιοχής μας

Σε δήλωση της η Μίκα Ιατρίδη ανέφερε «Είμαστε ενεργά δίπλα στους αλιείς της Καλύμνου και σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, στηρίζουμε τις λύσεις που θα δοθούν για την αντιμετώπιση των ζητημάτων τους»,
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός