Κατασβήστηκε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Περιοχή Δάμος– Άγιος Χαράλαμπος– Λαγκά Καλύμνου.

 Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε  λίγο μετά τις 1.00 το μεσημέρι σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στην περιοχή Δάμου με κατεύθυνση Βορειανατολικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έκαψε 1.500 στρέμματα χαμηλής βλάστησης ενώ δεν κινδύνεψε κατοικημένη περιοχή.

 Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετείχε όλη η δύναμη του Εθελοντικού πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου με επικεφαλής τον Διοικητή, με 2 πυροσβεστικά οχήματα και ένα όχημα του ΔΛΤ. Πεζοπόρο στρατιωτικό τμήμα , Πεζοπόρο τμήμα από το Λιμεναρχείο Καλύμνου με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Πλωτάρχη ΛΣ Καρατζιούνη Ιωάννης, προσωπικό της ΔΕΥΑΚ, εθελοντές πυροσβέστες.

 Επίσης υπήρξαν ενισχύσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω με 2 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, ενώ συμμετείχε και εναέριο μέσο κατάσβεσης. Συγκεκριμένα ένα ελικόπτερο με κάδο που έκανε αρκετές ρίψεις νερού σε δύσβατα σημεία.

Η άμεση και συντονισμένη επέμβαση όλων των παραπάνω δυνάμεων συντέλεσε στο γρήγορο έλεγχο της κατάστασης και στην κατάσβεση της φωτιάς παρότι οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ισχυροί ενώ η περιοχή ήταν δύσβατη για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Κλείνοντας να κάνουμε αναφορά στον Αντιδήμαρχο Παντελή Ζωίδη που βρέθηκε στον χώρο της φωτιάς από την πρώτη στιγμή, συντόνιζε τα τμήματα του Δήμου και ήταν αρωγός του Εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού του οποίου τυγχάνει ενεργό μέλος. Επίσης κρατούσε συνεχώς ενήμερο το Δήμαρχο για την εικόνα της φωτιάς και εκείνος με τη σειρά του υπέβαλε αιτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποστολή ενισχύσεων που έγκαιρα έφτασαν στο νησί.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός