“Από Θεού άρξασθαι” και ο νέος έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας  Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων το τήρησε με την τέλεση αγιασμού.

 Σε μία σεμνή τελετή αλλά με την παρουσία πολύ κόσμου στο Γραφείο Επάρχου, τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 6.30 το απόγευμα, αγιασμός και ακολούθησε ομιλία του νέου Επάρχου Μανώλη Μουσελλή και χαιρετισμοί και ευχές από πολιτικά πρόσωπα

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιάννη Μαστροκούκος και  Μιχάλης Μπούκης , ενώ την Παράταξη του Γιάννη Γαλουζή εκπροσώπησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι  Μικές Ρήγας και Ποθητός Μαγκούλιας. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Καλύμνου Κώστας Σταυλάς και Πανορμίτης  Γλυνάτσης. Ο πρώην Δήμαρχος και πρώην έπαρχος Γεώργιος Ρούσσος.

Οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Τσέρος και Σεμίραμις Ψαρομπά. Οι  δημοτικοί σύμβουλοι Νικήτας  Γιαννικουρής, Μιχάλης Λελέλης,Μιχάλης  Κάτρης , Αναστασία Κάτρη.

Επίσης εκπρόσωπος του Διοικητή του 5/42 ΣΕ ,ο Λιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Ιωάννης Καρατζιούνης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Πλωτάρχης ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Διευθυντής της ΑΕΝ Σάκης Τηλιακός, το προσωπικό του Επαρχείου και πολύς κόσμος.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης κκ. Παίσιος συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτ.Αμφιλόχιο Σακαλλέρο και τον εφημέριο του ΙΝ Σωτήρος Χριστού πρωτ.Ισίδωρο Γλυνάτση

Αμέσως μετά τον αγιασμό και τις ευχές του Μητροπολίτη το λόγο πήρε ο νέος έπαρχος Μανώλης Μουσελλής που ξεκίνησε λέγοντας:

 Με την  ευκαιρία του αγιασμού να ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού για τρία πράγματα . Να έχουμε υγεία όλοι, να είμαι δίκαιος στις αποφάσεις μου και τρίτον να μας βοηθήσει ο Θεός να πάμε καλά να έχουμε λίγη τύχη για να προσφέρουμε στον τόπο μας .

 Στις συνέχεια εξέφρασε τις με ευχαριστίες προς τον κόσμο που τον τίμησε με την ψήφο του ,στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, στους συνεργάτες του.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε από τις Υπηρεσίες του Επαρχείου και τις ενέργειες που έχει προβεί από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων .

 Επισήμανε τις συνεργασίες που θα επιδιώξει να έχει με όλους του Δημάρχους των νησιών και φυσικά με το Δήμαρχο Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη.

Συνέχισε με τις προτεραιότητες που έχει θέσει ως Επαρχείο και κλείνοντας την ομιλίας του είπε :

Θέλω να κλείσω με μία ευχή και με μία επιθυμία δική μου.

Εύχομαι σε μένα και το Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη να μην κάνουμε κανένα έργο στην τετραετία . Ένα πράγμα μόνο να κάνουμε . Κι αν το κάνουμε θα θεωρηθούμε πετυχημένοι και οι δύο. Να δώσουμε λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κάλυμνο . Εάν αυτό το καταφέρουμε μέχρι τέλος της 4ετίας θεωρώ ότι και ο Δημήτρης θα φύγει ήσυχος και εγώ θα πω ότι κάτι έκανα. Το πρώτο πράγμα ιεραρχικά, στις προτεραιότητες  θα είναι αυτό.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ευχές κατά σειρά από το Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη, από τον Περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Σταυλά από τους επικεφαλής των δημοτικών Παρατάξεων Γιάννη Μαστροκούκο, Μικέ Ρήγα (λόγω απουσίας εκτός Καλύμνου του Γιάννη Γαλουζή ,) Μιχάλη Μπούκη και εκ μέρους του υπαλληλικού προσωπικού του Επαρχείου η κα Αλεξανδράκη.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους τους παριστάμενους

Να σημειώσουμε ότι τόσο ο Έπαρχος όσο και ο Δήμαρχος κατά τις ομιλίες τους εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια τους στην οικογένεια της 25χρονης Κυριακούλας Χατζηιωάνου που τόσο σύντομα έφυγε από την ζωή.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση  στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς  για το kalymnos-news.gr

20-9-2019 Αγιασμός για την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο έπαρχο Μανώλη ΜουσελλήΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός