Ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr για το διήμερο ταξίδι του στην Αθήνα και τις συναντήσεις που είχε.

Τη συνέντευξη του ξεκίνησε όμως με το  θέμα των λεωφορείων, δίνοντας απαντήσεις στις αιτιάσεις του Γιώργου Τρικοίλη υπεύθυνου του Γραφείου στην Κάλυμνο του Γιάννη Χαλίκου. Ο δήμαρχος ήταν αιχμηρός στις απαντήσεις του

Οι συναντήσεις που είχε στην Αθήνα ήταν  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την Υφυπουργό αρμόδια για θέματα αλιείας Φωτεινή Αραμπατζή για το θέμα της αλιείας των ολοθουρίων (δρούλοι).

 Επίσης συναντήθηκε με το Διευθυντή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για θέματα της αρμοδιότητας του.

Τέλος υπήρξε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη  παρουσία του Βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη όπου συζητήθηκε το θέμα λειτουργίας Τμήματος Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου.

Τέλος επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και ενημερώθηκε για τη  συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας , με τον νέο Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου, Μανώλη Γραφάκο για την αναζήτηση οριστικής λύσης στο πρόβλημα των χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που ακόμη λειτουργούν στα νησιά.

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης κλείνοντας είπε ότι υπάρχει θέμα με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τη θέση του Γραμματέα στην οποία έχει εκλεγεί ο Γιάννης Διαμαντής  μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που κάνει δεκτή την ένσταση του Γιώργου Τρικοίλη.

Όπως επισήμανε  για την υλοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου θα πρέπει να υπάρξει νέα απόφαση από το Πρωτοδικείο Κω για την αλλαγή της σειράς των εκλεγομένων υποψηφίων. Η απόφαση αυτή θα βγεί μετά από συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί πρόβλημα στη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και για το λόγο αυτό εξετάζεται  τρόπος για να συντομευθούν οι διαδικασίες

Δείτε τα όσα αναλυτικά  είπε ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς  για το kalymnos-news.gr

20-9-2019 Ο Δήμαρχος Καλύμνου για το ταξίδι του στην Αθήνα και για την επικαιρότηταΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός