Αυτές τις μέρες ξανάρχισαν οι ροές των προσφύγων με ρυθμούς της Εποχής του 2015. Η διαφορά είναι ότι τώρα η Χώρα μας είναι κορεσμένη σε μετανάστες και δεν μπορεί ν’ αντέξει περισσότερους.Το μεταναστευτικό όχι μόνο σε Εθνική κλίμακα, αλλά και σ’ Ευρωπαϊκή τείνει να διαλύσει την ισορροπία που προσπαθεί να επιβάλει η ΕΕ ανάμεσα στον Ανθρωπισμό και την ρεαλιστική Πολιτική. 

Για την Ελλάδα προστίθενται τώρα οι απειλές του Ερντογάν για”γαλάζια πατρίδα” με το μισό Αιγαίο Τουρκικό (και όλα αυτά στο φόντο της Τουρκικής πυρηνικής βόμβας )Με το σημερινό μας άρθρο θα προσπαθήσουμε ν’ αναδείξουμε την έκταση του κινδύνου και να διερευνήσουμε ένα δρόμο διεξόδου.


 1) Η κακή αριθμητική της ΕΕ 

 Ο Ερντογάν απειλεί την ΕΕ με πρώτο θύμα την Χώρα μας με πλημμύρα προσφύγων με το επιχείρημα, ότι η ΕΕ δεν εκπλήρωσε τις χρηματικές της υποχρεώσεις (και επομένως η Τουρκία δεν μπορεί να συντηρήσει τα εκατομμύρια (κάπου 3 ή 5,ή και 7) των μεταναστών της.

Ο μεν Ερντογάν λέει, ότι πήρε μόνον 3 δις Ευρώ από τα 6 που υποσχέθηκε η ΕΕ.,η δε ΕΕ λέει, ότι ήδη του έδωσε 5,6 δις Ευρώ (και τα υπόλοιπα τα στέλλει αμέσως).

Ποιός κάνει λάθος στην αριθμητική; Η απάντηση είναι απλή:Το λάθος είναι της ΕΕ ( αν είναι λάθος και δεν είναι φτηνή πονηριά).Στο χέρι ο Ερντογάν παίρνει 3δις. Ευρώ και μόνον αυτά μετράνε.Η ΕΕ όμως έδωσε άλλα 2,6 δις. Ευρώ σε ΜΚΟ (μη κυβερνητικές οργανώσεις),που ασχολούνται με τους πρόσφυγες. Αυτά τα 2,6 δις.Ευρώ η ΕΕ τα έδωσε σε δικούς της ανθρώπους.Τον Ερντογάν δεν τον ενδιαφέρει πόσα έδωσε η ΕΕ στους δικούς της ανθρώπους και κατά πόσον οι άνθρωποι της ΕΕ έκαναν συνειδητά το καθήκον τους (πράγμα όχι συνηθισμένο στον καπιταλισμό).Άρα η ΕΕ δίνει ακόμα 0,4 δις.Ευρώ, ενώ ο Ερντογάν περιμένει άλλα 3 δις Ευρώ.Ο Ερντογάν νοιώθει αδικημένος και απειλεί να ξαποστείλει στην ΕΕ  3 εκατ. πρόσφυγες.  

 2) Η αδικία σε βάρος της Χώρας μας           

 Η ΕΕ σε βάρος της Χώρας μας πραγματοποιεί πολλαπλή αδικία:

α) Aφήνει τη Χώρα μας έκθετη στις απειλές του Ερντογάν (που έτσι κι αλλιώς πραγματοποιούνται) για εξαπόλυση κύματος προσφύγων στην ΕΕ. Από τη στιγμή που η ΕΕ εντέλλεται οι πρόσφυγες να μένουν στο πρώτο μέρος που καταφθάνουν (Συνθήκη του Δουβλίνου) και από τη στιγμή,που οι βόρειοι γείτονες μας με την συναίνεση (ή και την παραίνεση) της ΕΕ κλείνουν τα σύνορα τους στους πρόσφυγες, ουσιαστικά οι απειλές του Ερντογάν αφορούν αποκλειστικά την Ελλάδα.

β) Η ΕΕ από τη στιγμή που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα οφείλει τουλάχιστον ν αναλάβει το κόστος της συντήρησης τους. Δεν το αναλαμβάνει[το ότι ο καπιταλισμός περνά την κρίση του στην ΕΕ, δεν είναι δικαιολογία για να μην πληρώνει η ΕΕ τις υποχρεώσεις της στην Χώρα μας–δεν φορτώσαμε εμείς τον καπιταλισμό στην ΕΕ]

γ) Επί πλέον απαιτούν από την Χώρα μας να πληρώνει τα χρέη της προς τους Ευρωπαίους Τραπεζίτες και για να είναι σίγουροι,ότι παίρνουν τα λεφτά τους,μας επιβάλλουν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης των 3,5% του ΑΕΠ (που θα μπορούσαν να πάνε για κρατικές επενδύσεις) και τέλος

δ) απαιτούν από μας ανθρωπιστική μεταχείριση, κίνηση που οικονομικά μεταφράζεται σε αρκετά έξοδα  για την Χώρα μας.(δεν μας λείπει η ανθρωπιστική κουλτούρα, τα λεφτά μας λείπουνε)

Το τελικό αποτέλεσμα είναι να ξοδεύεται η Χώρα μας για να κάνει η ΕΕ ανθρωπιστική διαφήμιση του βάρβαρου καπιταλιστικού Συστήματος της!

3) Ο ανεξάρτητος Ερντογάν         

Στα χείλη όλων κρέμεται η απορία: Πώς και γιατί ο Ερντογάν μπορεί να έχει ανεξάρτητη Πολιτική, που του παρέχει φανερά προτερήματα και δεν μπορεί η Χώρα μας ν ασκήσει ανεξάρτητη Πολιτική;Υπάρχουν πολλών ειδών απαντήσεις, που η κάθε μια τους καλύπτει ένα μέρος της Αλήθειας.Ιδού οι σημαντικότερες απαντήσεις:

α) Η Τουρκία ξεκινάει από ένα οικονομικό, ανθρώπινο και εδαφικό δυναμικό, που δεν το έχει η Χώρα μας.Αποδεχόμαστε το μέρος της Αλήθειας αυτής της απάντησης, αν και μπορούμε ν’ αντιτάξουμε: Και ποιός ευθύνεται για το ότι η Χώρα μας έχει μικρή οικονομική,πληθυσμιακή και εδαφική ισχύ (πολύ πιο μικρή απ ό,τι αντικειμενικά μπορούσε να έχει);

Ποιός άλλος αν όχι η βάρβαρη έκδοση του καπιταλισμού που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα και η Πολιτική της Εθνικής Υποτέλειας;

β) Η Τουρκία έχει μια ιστορία 500 ετών Αυτοκρατορίας,που φυσικά δεν έχει η Χώρα μας.Όντως έτσι είναι: Η ιστορία της Οθωμανικής ισχύος γίνεται βάση της Πολιτικής Ανεξαρτησίας της σημερινής Τουρκίας απέναντι στους ξένους.Πλην όμως ρωτάμε: Προς τι η δικαιολογημένη υπερηφάνεια της Ελλάδας για τον πολιτισμό των αρχαίων προγόνων, αν αυτό δεν μεταφράζεται σε κίνητρο για μια ανεξάρτητη Πολιτική;

γ) Η πραγματικότητα όμως είναι η εξής: Η Ελληνική Αστική Τάξη φοβάται το λαό της και θέλει να κρύβεται πίσω από ισχυρούς ξένους προστάτες.Ο Ερντογάν για μια σειρά λόγους δεν φοβάται τον Τουρκικό λαό. Η Αστική Τάξη νοιώθει σιγουριά και μπορεί να κινείται πιο άνετα.Ο κοινός παρονομαστής είναι, ότι εδώ και εκεί  οι Αστοί πρώτα λογαριάζουν τα συμφέροντα τους και μετά τους λαούς τους. Εξ αντικειμένου εκεί η Αστική Τάξη γίνεται πατριωτική και με το διάβα του χρόνου αυτό περνά στην κουλτούρα της, ενώ στην Ελλάδα η Αστική Τάξη είναι υποτελής από την προεπαναστατική Εποχή, όπου οι εφοπλιστές (=οι πειρατές μας) ήσαν υπέρ του “άρχε Βρετανία θαλασσοκράτειρα” και επισφραγίστηκε η Υποτέλεια με το δάνειο του Μαυροκορδάτου.Το καθαρό αποτέλεσμα είναι ότι χρειαζόμαστε Ανεξάρτητη Πολιτική και επειδή αυτό δεν μπορεί να το κάνει η Αστική Τάξη ,ιστορικά ως καθήκον το επωμίζεται ο λαός και πριν απ όλα η πολιτική πρωτοπορία της Χώρας.   

 4) Η πυρηνική απειλή           

To Iσραήλ βρίσκεται ξαφνικά με 100 πυρηνικές βόμβες .Το Ιράν είναι σε διαδικασία κατασκευής πυρηνικής βόμβας.Η Σαουδική Αραβία κινείται στην λογική της απόκτησης πυρηνικού όπλου.Γιατί όχι και η Τουρκία; Ποιό το κύρος μιας περιφερειακής Δύναμης στην Ανατ.Μεσόγειο ,αν δεν έχει πυρηνικά όπλα; Φυσικά υπάρχει μια Διεθνής Συμφωνία απαγόρευσης της διάδοσης των πυρηνικών όπλων.Η Συμφωνία αυτή είναι διάτρητη: α) Απαγορεύει σε μια πυρηνική Χώρα να πουλήσει πυρηνικά όπλα σε άλλη, αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει μια χώραν αποκτήσει από μόνη της.Το μοντέλο είναι το εξής: Όσο η δοσμένη χώρα είναι οικονομικά και τεχνολογικά αδύνατη, υπογράφει την Συμφωνία μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Μόλις ισχυροποιηθεί οικονομικά και τεχνολογικά, βγαίνει από την Συμφωνία και βάζει μπροστά την κατασκευή πυρηνικού όπλου.Η αφοσίωση του Ερντογάν στις Διεθνείς Συμφωνίες δεν είναι δεδομένη.Είτε έχει υπογράψει η Τουρκία την Συμφωνία μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων,είτε όχι, ο Ερντογάν θα προχωρήσει στην κατασκευή πυρηνικού όπλου.

β) Η Συμφωνία μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων δεν απαγορεύει σε μια πυρηνική Χώρα να κατασκευάσει πυρηνικά εργοστάσια σε μια άλλη για ειρηνικούς σκοπούς και πριν απ όλα για παραγωγή ηλεκτρικής Ενέργειας.Η Ρωσία με πολύ ευνοϊκούς όρους [χαμηλές τιμές,πληρωμή σε εθνικό νόμισμα,ή πληρωμή σε προϊόντα εθνικής παραγωγής, υποχρέωση παράδοσης της πυρηνικής τεχνολογίας στην χώρα κατασκευής των πυρηνικών εργοστασίων,εκπαίδευση των επιστημόνων και τεχνικών της χώρας αυτής στην δοσμένη τεχνολογία και ακόμα υποχρέωση της Ρωσίας να εξασφαλίζει την δοσμένη χώρα με την αναγκαία πρώτη ύλη και να παραλαμβάνει τα κατάλοιπα υλικά για επεξεργασία στη Ρωσία] κατασκευάζει πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής Ενέργειας σε Ιράν και Τουρκία.Επομένως ήδη η Τουρκία διαθέτει την πρώτη ύλη και την πυρηνική τεχνολογία.

Ποιός θα την εμποδίσει να μετατρέψει την πυρηνική ειρηνική τεχνολογία σε πολεμική πυρηνική τεχνολογία;! Είναι θέμα αριθμού διαχωριστών ,που εμπλουτίζουν το πυρηνικό υλικό σε Ουράνιο-235. Άρα ζήτημα χρόνου.Από κει και πέρα η Χώρα μας θα βρίσκεται υπό την απειλή των πυρηνικών όπλων του Ερντογάν.

 Υπάρχει διέξοδος; Αν παλιότερα ο απεγκλωβισμός από ΝΑΤΟ και ΕΕ ήταν αρκετός για μια ασφαλή πορεία της Χώρας, τώρα αυτό δεν φτάνει. Απαιτείται η Χώρα μας ν’ ανοίξει διάλογο με τους αντιπάλους της Δύσης
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός