Ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 ετών φυλάκιση αντίστοιχα σε 2 άτομα που είχαν συλληφθεί πριν 1,5 χρόνο για διακίνηση ναρκωτικών στην Κάλυμνο.

2167

Εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων την περασμένη Τετάρτη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο τον Απρίλιο 2018.

Συγκεκριμένα  την Τετάρτη (11.04.2018) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, . συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα , καθώς και ένας 27χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απόκρυψής – κατοχής και αγοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, το πρωί της προηγούμενης ημέρας εντοπίσθηκε ο 29χρονος, αρχηγός του κυκλώματος, τη στιγμή που έβγαινε από εγκαταλειμμένο κτήριο «καβάτζα» έχοντας στην κατοχή του τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν ισοβαρείς ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους  20,30 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Από την εξέλιξη της υπόθεσής και με βάση τα συγκεντρωθέντα στοιχεία οργανώθηκε άμεσα αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας  εντοπίστηκαν διαδοχικά και συνελήφθησαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Στην κατοχή των δραστών και στο εγκαταλειμμένο κτήριο «καβάτζα» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

Ηρωίνη βάρους 36,22 γραμμαρίων

Ζυγαριά ακριβείας

Σύνεργα διαμοιρασμού «κοπής» της ηρωίνης

Τραπεζικά βιβλιάρια και κάρτες

Κάρτα εταιρίας ταχυμεταφοράς χρημάτων

-3- κινητά τηλέφωνα

Το χρηματικό ποσό των -165- ευρώ

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους :

1.Τον Ν. Δ. του Γ. κατά πλειοψηφία και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

2.Τον Π. Μ. του Χ. ένοχο διακίνησης ναρκωτικών (κατοχής και αποθήκευσης) ως τοξικομανή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών την οποία ανέστειλε επί τριετία.

3.Τον Ι. Γ. του Γ. και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 ημερών την οποία ανέστειλε επί 3ετία.

Έκρινε αθώους  τους υπόλοιπους 3 μεταξύ των οποίων τη γυναίκα και τον υπήκοο Πακιστάν
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός