Πώς θα μετακινηθούν τα σωματεία της Δωδεκανήσου για τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου στη Μυτιλήνη

1045

Μέσω Σάμου, όπως είναι γνωστό, θα ταξιδέψουν την Πέμπτη οι αποστολές από τα Δωδεκάνησα για τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου που θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου ανακοίνωσε το πρόγραμμα της μετακίνησης των σωματείων μας, όπως παρακάτω:

«Την ερχόμενη Πέμπτη και ώρα 11:00 θα αναχωρήσουν από την Κολώνα οι ομάδες των ροδίτικων σωματείων στίβου με το catamaran DODEKANISOS PRIDE της Dodekanisos Seaways έχοντας προορισμό τη Σάμο (Πυθαγόρειο), όπου υπολογίζεται να φθάσουν στις 17:30. Στη διαδρομή θα προσεγγίζουν τα λιμάνια της Κω, Καλύμνου, Λέρου και Πάτμου απ’ όπου θα επιβιβάζονται οι ομάδες των παραπάνω νησιών. Συνολικά υπολογίζεται να μετακινηθούν 180 και πλέον αθλητές και συνοδοί.

Από το Πυθαγόρειο θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο Βαθύ της Σάμου, όπου θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο Samos Bay. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (05:30) θα επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής (ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ της Hellenic Seaways) με τελικό  προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης (12:00). Η δωδεκανησιακή αποστολή θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο SILVER BAY, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου (28/09) από τις 16:00 μέχρι το βράδυ 21:00 και θα συνεχιστεί το πρωί της Κυριακής (29/09) από τις 09:00 μέχρι το μεσημέρι (13:30). Γύρω στις 14:30-15:00 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια δεξίωση στο ξενοδοχείο SILVER BAY, προσφορά του Δήμου. Τέλος, στις 19:00 όλες οι αθλητικές αποστολές θα επιβιβαστούν στο πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ (Hellenic Seaways) με προορισμό τη Χίο, Βαθύ Σάμου, Πειραιά.

Η δωδεκανησιακή αποστολή θα αποβιβαστεί στο λιμάνι του Βαθέος Σάμου γύρω στη 01:45-02:00 της Δευτέρας (30/09) και από εκεί με λεωφορεία θα μεταφερθούν στο λιμάνι του Πυθαγόρειου, όπου θα περιμένουν το πρωί (07:00) να επιβιβαστούν στο catamaran,  που θα αναχωρήσει στις 08:30 για τα νησιά Ικαρία, Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Σύμη και Ρόδο (15:30).

Επειδή αρκετά σωματεία συμμετέχουν με επιπλέον αθλητές, πέραν απ’ αυτούς που καλύπτονται από την Οργανωτική Επιτροπή, καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθούν ξενοδοχεία για φιλοξενία σε Σάμο (διανυκτέρευση στις 26/09) και Λέσβο.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, αλλά και η Οργανωτική Επιτροπή των 31ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, εκφράζουν τη χαρά και ικανοποίησή τους για την μεγάλη οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για  την πραγματοποίηση ενός Αθλητικού θεσμού που έκλεισε αισίως τριάντα χρόνια ζωής!!

Βέβαια, ο βασικός χρηματοδότης εξακολουθεί να είναι πάντα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου μέσω του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στο πλαίσιο μιας διαχρονικής άσκησης νησιωτικής πολιτικής επ’ ωφελεία των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Για τους Αιγαιοπελαγίτες αθλητές η αγωνιστική αυλαία “πέφτει” πάντα κάθε χρόνο με τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον κλασικό αθλητισμό της πλέον ευαίσθητης Περιφέρειας της πατρίδας μας.»
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός