Σύσκεψη στο Υπ. Δικαιοσύνης για το Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου στη Ρόδο

335

Σε συσκέψεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τη λειτουργία του Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου, συμμετείχαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, ο Βουλευτής Α΄ Αθηνών και αν. Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Νικόλαος Σκούρτος, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, του Υφυπουργού Δημήτρη Κράνη, του Γενικού Γραμματέα Πάνου Αλεξανδρή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν προκειμένου η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου να ενημερωθεί για τη μέχρι τώρα πορεία του Ινστιτούτου και της Ακαδημίας για το Δίκαιο της Θάλασσας της Ρόδου και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Μετά τις συσκέψεις ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “ To Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου στη Ρόδο αποτελεί μαζί με την Ακαδημία για το Δίκαιο της Θάλασσας της Ρόδου ισχυρά εργαλεία ενίσχυσης της διεθνούς θέσης της χώρας μας. Η Ακαδημία έχει αναγνωριστεί από τον Ο.Η.Ε και από ξένους ηγέτες ως η καλύτερη στον κόσμο. Πρωταρχικό μέλημα όχι μόνον του κράτους μας αλλά και της τοπικής κοινωνίας η ισχυροποίησή της. Προσωπικά θα συνεχίσω να προσφέρω τις καλές μου υπηρεσίες για το σκοπό αυτό”.