1ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός ” ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ !!”

726

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, μέλος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) στηρίζει τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ !!

Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τον (ΕΟΑΕΝ) και τον Οργανισμό Ηλεκτρικών Σκαφών Ελλάδος (ΟΗΣΕ), με την έγκριση του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, Ναυτικά Λύκεια) 13-18 ετών που φοιτούν σε περιφέρειες της Νησιωτικής Ελλάδας και Νομούς της ηπειρωτικής χώρας στους οποίους ανήκουν νησιά.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την αγάπη για το περιβάλλον γενικότερα και τις θάλασσες της χώρας, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτό να προστατευτεί, καθώς και στην διάδοση της ιδέας της ηλεκτροκίνησης στα σκάφη, στην εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από τα σχολεία, στο να δώσει έναυσμα στα νέα παιδιά για νέα επαγγέλματα, αλλά και στις τοπικές νησιωτικές οικονομίες τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα διαφορετικό προφίλ παραγωγής, εκτός εκείνου των παραδοσιακών προϊόντων, των υπηρεσιών και του τουρισμού, όπως αυτό της κατασκευής και παραγωγής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για ηλεκτροκίνητα σκάφη, ένας τομέας που υστερούμε ως χώρα.

Η αναγγελία έναρξης του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 23 Σεπτεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσει και η προθεσμία δήλωσης των συμμετοχών, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 23 Οκτωβρίου.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο, τις διαδικασίες, τα κριτήρια και κάθε άλλη πληροφορία μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και καθηγητές στην ιστοσελίδα www.pamelimani.gr
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός