2ο Γυμνάσιο Καλύμνου: ERASMUS+ Ανοίγει Δρόμους, Αλλάζει Ζωές

1050

Το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, με μεγάλη μας χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι φέτος σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ERASMUS+ δράση KA1 / Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης” ξεκινάμε την πρώτη μας εκπαιδευτική κινητικότητα εκτός Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η Παιδαγωγική Ομάδα του σχολείου μας, η οποία αποτελείται απο τρεις καθηγητές, τη Διευθύντρια του σχολείου και φιλόλογο κα Χαρά Κουτσουμπού, τον μαθηματικό κ Δημήτρη Ρηγογιάννη και τον φυσικό κ Νίκο Σταματόπουλο, αύριο 28/09/2019 ταξιδεύει στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για να συμμετάσχει σε επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα την καταπολέμηση της πρόωρης
εγκατάλειψης του σχολείου από τους μαθητές, αναζητώντας παράλληλα τρόπους έγκαιρης πρόβλεψης τέτοιων περιπτώσεων από εκπαιδευτικούς, ωστε οι μαθητές να ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους και να αποκομίζουν όλα τα οφέλη του σχολείου. Η συμμετοχή και η
ενασχόλησή μας με ένα τέτοιο πρόγραμμα αποτελεί ρηξικέλευθη δράση και ανοίγει διάπλατα το δίαυλο επικοινωνίας του σχολείου μας με τα σχολεία της υπόλοιπης Ευρώπης.

Το ίδιο το νησί μας έρχεται σε άμεση επαφή με την άλλη άκρη της ηπείρου, χρησιμοποιώντας ως φάρο το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου με σκοπό να προσφέρει και να αποκτήσει γνώσεις. Αυτές ακριβώς τις γνώσεις που θα αποκομίσουμε, θέλουμε να τις μεταλαμπαδεύσουμε και στα υπόλοιπα σχολεία, προκειμένου να γίνουν κοινό κτήμα όλων, συμβάλλοντας δραστικά στον εμπλουτισμό της παρακαταθήκης μας για τις επόμενες γενεές.

Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+
2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός