Διεθνής βράβευση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, “διά χειρός” του Καλύμνιου Αντώνη Μπιλλήρη  

1661
O Αντώνης Μπιλλήρης στο μέσο έβδομος από αριστερά

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας- ΣΕΠΕ ανακοινώνει τη βράβευση 2 ελληνικών  υποψηφιοτήτων, που υποβλήθηκαν από το Σύνδεσμο, στα WITSA Global ICT Excellence Awards 2019.

H τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου για τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας World Congress on Information Technology 2019(WCIT) , στις 8 Οκτωβρίου 2019, στην Αρμενία.

Βέβαια το ενδιαφέρον από Καλυμνιακής πλευράς εστιάζεται στη διεθνή βράβευση του έργο της HΔΙΚΑ ΑΕ “Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΗΦΥ)” λόγω της συμμετοχής στην  υλοποίησης του, ενός Καλύμνιου λαμπρού επιστήμονα του Αντώνη Μπιλλήρη

Συγκεκριμένα ως Merit Winner στην κατηγορία “Innovative ehealth Solutions” διακρίθηκε το έργο της HΔΙΚΑ ΑΕ “Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΗΦΥ)”. Η Ένωση εταιρειών “ΟΤΕ AE – Byte Computer ABEE” και ο συνεργάτης της Datamed AE,υλοποίησαν με πλήρη επιτυχία, για λογαριασμό της ΗΔΙΚΑ, τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ), ο οποίος θα αποτελέσει τον Εθνικό Φάκελο Υγείας.

Η λύση αφορά όλους τους κατόχους ΑΜΚΑ και ΑΥΠΑ και  αποσκοπεί στην προάσπιση, στην προστασία και στην προαγωγή της υγείας του πληθυσμού. Ο ηλεκτρονικός φάκελος συνοδεύει τον πολίτη στη “διαδρομή του” στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και περιέχει δημογραφικά και επιδημιολογικά στοιχεία, αναλυτικό ιστορικό υγείας, στοιχεία φαρμακευτικής αγωγής, εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί και αποτελέσματα αυτών, αλλά και τα εμβόλια στα οποία έχει υποβληθεί (κυρίως στην περίπτωση των παιδιών).

Ο Αντώνης Μπιλλήρης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του ΕΜΠ με παράλληλες σπουδές σε διάφορα Πανεπιστήμια Εξωτερικού και Εσωτερικού είναι στέλεχος επί 20 χρόνια της Εταιρείας Datamed AE, Διευθύνων Σύμβουλος της οποίας είναι ο Τάσος Χριστοδουλάκης.

Όπως δήλωσε ο Αντώνης Μπιλλήρης η επίτευξη αυτού του στόχου εκτός από όνειρο επαγγελματικό, ήταν και προσωπικό στοίχημα.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός