Δύο πετυχημένες επιχειρήσεις διάσωσης και μεταφοράς στο Νοσοκομείο Καλύμνου 52χρονης Σλοβάκας και 80 χρόνου Γερμανού αναρριχητή.

1067

  Δύο πετυχημένες επιχειρήσεις διάσωσης και μεταφοράς  52χρονης Σλοβάκας και 80χρονου Γερμανού αναρριχητή χθες Κυριακή και σήμερα Δευτέρα στην Κάλυμνο .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr στο πρώτο περιστατικό χθες Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι , ο  Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου ενημερώθηκε μέσω του 112 του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης, ότι 52χρονη Σλοβάκα κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στην περιοχή Εμποριού από  πτώση υπέστη κάταγμα μηριαίου οστού

Άμεσα συγκροτήθηκε Ομάδα από 2 στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και 4 μέλη της Ομάδας Διάσωσης η οποία έφτασε στην περιοχή εντόπισε την 52χρονη και την μετέφερε στο σημείο  όπου προσέγγισε και  παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα ΕΚΑΒ που την διακόμισε  στο Νοσοκομείο Καλύμνου .

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη σήμερα Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 μεσημέρι. Λίγο πριν της 1.00 το μεσημέρι , ο  Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Καλύμνου ενημερώθηκε μέσω του 112 του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης, ότι 80χρονος Γερμανός αναρριχητής  τραυματίστηκε στη μέση.

 Άμεσα συγκροτήθηκε Ομάδα από 2 στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και 4 μέλη της Ομάδας Διάσωσης που εντόπισε σε αναρριχητικό πεδίο στο δρόμο Αργινώντα -Βαθύ τον 80χρονο και τον μετέφερε στο δρόμο όπου την   παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα ΕΚΑΒ που τον διακόμισε στο  Νοσοκομείο Καλύμνου.

(Φώτο Στάθης Κλήμης)
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός