Το Νεοκλασικό Μουσείο Καλύμνου επισκέφτηκε ο φακός του kalymnos-news.gr  την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019.

Ο ιδιοκτήτης του, εκπαιδευτικός Μιχάλης Κυράννης μας υποδέχθηκε και μας ξενάγησε στην Κάλυμνο του χθές.

Λίγα λόγια για το Νεοκλασικό
Το ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ του Μιχάλη Κυράννη, με τη Λαογραφική και Ιστορική Συλλογή που αυτό φυλάσσει, βρίσκεται στο κέντρο της Πόθιας, στην πλατεία του 3ου ΔΣ . Είναι ένα κτίριο άριστα αναπαλαιωμένο και συντηρημένο από τον ιδιοκτήτη του. Ο επισκέπτης θα έρθει σε επαφή με πραγματικά υπέροχη συλλογή Λαογραφικού και ιστορικού υλικού. Τα δωμάτια (καθιστικός χώρος, κουζίνα, κρεβατοκάμαρα) στημένα όπως 100+ χρόνια πριν από την οικογένεια του κ. Κυράννη, σε μεταφέρουν σε καλύμνικο σπίτι του 19ου και 20ου αιώνα.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό διευκολύνει το ταξίδι. Αξιοσημείωτη είναι η συλλογή φωτογραφιών και αντικειμένων των αρχών του 20ου αι.προερχόμενων από την καλύμνικη κοινότητα της Αγίας Πετρούπολης. Στο χώρο του ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ γίνονται κατά καιρούς θεματικές εκθέσεις σχετικές με την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

Ιδιαίτερα φιλόξενος οικοδεσπότης ο συνταξιούχος δάσκαλος Μιχάλης Κυράνης, συγκινεί με την θαυμάσια ξενάγησή του και αποδεικνύει ότι το να είσαι δάσκαλος δεν είναι επάγγελμα, αλλά στάση ζωής.

 Η επίσκεψη στο ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ είναι μια επίσκεψη που ΠΡΕΠΕΙ κανείς να κάνει κι ένα ταξίδι που δεν πρέπει να χάσει.

 Το ρεπορτάζ που παραθέτουμε παρακάτω και  ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς με μία ενδιαφέρουσα ξενάγηση ας δώσει το ερέθισμα να το επισκεφτείτε.

22-10-2019 Επίσκεψη στο Νεοκλασικό Μουσείο Καλύμνου