Μετά από τρεις συνεδριάσεις και δύο διακοπές τελικά βγήκε “λευκός καπνός” στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου και πέρασε με την απαραίτητη απόλυτη πλειοψηφία η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την μεταβίβαση των μετοχών της ΑΝΕ Καλύμνου

Χθες Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 λίγο μετά τις 7.00 το βράδυ ξεκίνησε η διακοπείσα την περασμένη Παρασκευή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. Να θυμίσουμε ότι το θέμα μεταβίβασης των μετοχών της ΑΝΕΚ βρισκόταν στο πινάκιο της συνεδρίασης της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2019 που δεν ολοκληρώθηκε και διακόπηκε με το εν λόγω θέμα καθώς και το τελευταίο που αφορούσε τον ορισμό των μελών της ΔΕΥΑΚ να μεταφέρονται .

 Με την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς ανακοίνωσε ότι μετά την εξάντληση του θέματος και αφού εκτέθηκαν οι θέσεις και οι απόψεις όλων των Παρατάξεων θα προχωρούσε η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Υπήρξαν αντιδράσεις από τις αντιπολιτεύσεις που ζητούσαν να συνεχιστεί η συζήτηση του θέματος και να εκφέρουν την άποψη τους καθόσον 2 δημοτικοί σύμβουλοι δεν συμμετείχαν στο προηγούμενο ΔΣ. Αποτέλεσμα της αντίδρασης αυτής ήταν δημιουργηθεί για μία ακόμη φορά ένταση.

Τελικά δόθηκε ο λόγος σε όσους τον ζήτησαν με τις αντιπολιτεύσεις Μαστροκούκου και Μαύρου να παραμένουν στην πρόταση τους για κατανομή των μετοχών που κατέχει ο Δήμος Καλυμνίων εξίσου και στους 27 Δημοτικούς Σύμβούλους .

Μία νεά πρόταση κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τρικοίλης με κατανομή της πλειοψηφίας των μετοχών στην Παράταξη του Δημάρχου και στις δύο συνεργαζόμενες Παρατάξεις(Γαλουζή-Μπούκη) και τις άλλες μετοχές στις υπόλοιπες Παρατάξεις, με τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι στο ΔΣ της ΑΝΕΚ θα συμμετέχουν 3 εκπρόσωποι από τις Παρατάξεις Μαστροκούκου, Γαλουζή και Μαύρου.

 Μετά τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν για ψηφοφορία οι τρεις προτάσεις.

1.Η  πρόταση της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπηση των μετοχών στη ΓΣ της ΑΝΕΚ με αναλογία 3/5 από την Παράταξη του Δημάρχου και τα 2/5 από τις αντιπολιτεύσεις υπερψηφίστηκε και έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία. Συγκεριμένα υπέρ ψήφισαν 14 δημοτικοί σύμβουλοι και 12 κατά. Υπέρ ψήφισαν οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης Δημάρχου, οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης Γαλουζή( κατά ψήφισε ο Γ.Τρικοίλης) και οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης Μπούκη. Κατά ψήφισαν οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης Μαστροκούκου, οι 5 της Παράταξης Μαύρου ,ο Σάκης Χούλης και ο Γ.Τρικοίλης.

2. Η πρόταση του Ι.Μαστροκούκου με εξίσου κατανομή των μετοχών στους 27 δημοτικούς συμβούλους καταψηφίστηκε με 11 υπέρ και 15 κατά.

3. Τέλος η πρόταση του Γιώργου Τρικοίλη καταψηφίστηκε με 12 υπέρ και 14 κατά.

 Η κατανομή των 263.600 μετοχών που κατέχει ο Δήμος Καλυμνίων  μετά την υπερψήφιση της πρότασης της Δημοτικής αρχής μεταβιβάζονται:

Τα 3/5 ήτοι 158.160 μετοχές στην Παράταξη Δημάρχου και τα 2/5 ήτοι 105.440 μετοχές στις Αντιπολιτεύσεις.

Αναλυτικότερα η εκπροσώπηση στη ΓΣ θα είναι όπως παρακάτω:

 Παράταξη Δημάρχου: 158.160 μετοχές

Παράταξη  Μαστροκούκου: 30.126 μετοχές

Παράταξη Γαλουζή: 30.126 μετοχές

Παράταξη Μαύρου: 25.105 μετοχές

Παράταξη Μπούκη:15.063 μετοχές

Παράταξη Χούλη: 5.021 μετοχές

Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση με τοποθετήσεις και ψηφοφορία σε επόμενη ανάρτηση μας
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός