Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στο Άργος Καλύμνου ,όπου βρίσκονται  στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης οι εργασίες στον  περιβάλλοντα χώρο Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΕΑ

 Ολοκληρώθηκαν οι πλακοστρώσεις περιμετρικά, τοποθετήθηκαν διακοσμητικές  ξύλινες πέργκολες, διαμορφώθηκε η πλατεία με οδούς πρόσβασης και πεζοδρόμια, ενώ  πρόκειται να τοποθετηθεί ξύλινη πέργκολα στο κέντρο και να δημιουργηθεί παιδική χαρά καθώς και να φυτευτούν φυτά, επίσης εργασίες που αφορούν την ύδρευση, άρδευση και ηλεκτροδότηση του υπάρχοντος κτιρίου με την εγκατάσταση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο εξοπλισμός του κτιρίου

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τμήμα (υποέργο) της Πράξης «Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ στην Κάλυμνο», που χρηματοδοτήθηκε  από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020.

Να θυμίσουμε ότι το συνολικό έργο αφορά στην κατασκευή και τον εξοπλισμό Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ που χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση, στον οικισμό Άργους Καλύμνου.

 Η Στέγη θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 9 άτομα και στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων περίθαλψης, στέγασης και διαβίωσης των ατόμων αυτών, στην άμβλυνση των κοινωνικών διακρίσεων και ανισοτήτων, καθώς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων προσβασιμότητάς τους στις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες.

 Δείτε τα όσα είπε ο Πρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Φίλιππος Ολυμπίτης στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

17-10-2019 Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στα ΑμεΑ στο Άργος ΚαλύμνουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός