Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και διά βίου μάθησης Ι. Κρητικός στην Κάλυμνο(video)

921

Σήμερα Πέμπτη, 3/10/2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ.Γιάννης Κρητικός επισκέφτηκε την Κάλυμνο και μαζί με τον  Έπαρχο της Π.Ε. Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στο Επαρχείο του νησιού με υπηρεσιακούς παράγοντες και με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολείων της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Πριν τη συνάντηση, Έπαρχος και Αντιπεριφερειάρχης μίλησαν στο φακό του kalymnos-news.gr δίνοντας λεπτομέρειες για τον σκοπό της συνάντησης και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αυτής. Ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι ξεκινάει το ταξίδι των συναντήσεων εργασίας στη Δωδεκάνησο από το νησί της Καλύμνου στο πλαίσιο της ενδοπεριφερειακής αποκέντρωσης και της απόκτησης περιφερειακής συνείδησης που προωθεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας, ο κ. Κρητικός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα υπηρεσιακά στελέχη του Επαρχείου και τους/τις Διευθυντές/τριες των σχολείων της Καλύμνου για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και όσα προγραμματίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το επόμενο διάστημα σε θέματα Παιδείας. Υπογράμμισε τη σημασία που δίνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος στον συγκεκριμένο τομέα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι πρώτες τουαποφάσεις αφορούσαν τον διπλασιασμό των χρημάτων για τη συντήρηση σχολείων (10 εκ. €) και τη πρόσκληση για την επέκταση υφισταμένων και κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων (8 εκ. €).

Στη συνέχεια, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης που θα υλοποιηθούν κατά το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με φορείς και διαπιστώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των σχολείων για συμμετοχή στις πολύ σημαντικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, οι Διευθυντές/τριες στο σύνολό τους τόνισαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια στα σχολικά κτίρια και σημείωσαν ότι αιτία της στασιμότητας αποτελεί το γεγονός της υποστελέχωσης των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Στο τέλος της συζήτησης Έπαρχος, Αντιπεριφερειάρχης και Διευθυντές/τριες δεσμεύθηκαν σε σειρά ενεργειών μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα οπότε και θα πραγματοποιηθεί η 2 η συνάντηση εργασίας και θα αξιολογηθεί η πρόοδος των ενεργειών.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας  Χαραμαντάς

3-10-2019 Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και διά βίου μάθησης Ι.Κρητικός στην ΚάλυμνοΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός