Αν και έχουν περάσει 3 χρόνια από την κυκλοφορία του βιβλίου «Θεμελιωτές των Eπιστημών στην Eλλάδα (19ος – 20ός αιώνας)» αξίζει να κάνουμε μία αναφορά σε αυτό, αφού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Κάλυμνο.

Γίνεται ειδική αναφορά στο κεφάλαιο των μεγάλων Ελλήνων ιατρών, στον αείμνηστο Καλύμνιο Σκεύο Ζερβό χειρουργό,  πατέρα της τηλεϊατρικής, πρωτοπόρο στις μεταμοσχεύσεις,  εθνικό αγωνιστή και πολιτικό.

Λίγα λόγια για το Βιβλίο

Από τις εκδόσεις Polaris με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς κυκλοφόρησε το σύγγραμμα του καθηγητή Γιώργου Βλαχάκη με τον αναφερόμενο πιο πάνω τίτλο. Πρόκειται για ένα πολυτελή τόμο, 408 σελίδων, πλουσιότατα εικονογραφημένες με σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Στο βιβλίο γίνεται αναφορά φυσικομαθηματικών, νομικών, αρχιτεκτόνων, φιλοσόφων-ιστορικών και ιατρών.

Εισαγωγικά κείμενα γράφουν οι Γιάννης Αίσωπος, Ιωάννης Καράκωστας, Ευθύμιος Νικολαΐδης, Κωνσταντίνος Πέτσιος και (για τις ερευνητικές δραστηριότητες και τα υγειονομικά επιτεύγματα της ελληνικής ιατρικής κατά τον 20ο αιώνα) ο Γεράσιμος Ρηγάτος. Πρόκειται για μία σπάνια σε ποιότητα και πληροφορίες έκδοση που θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε οργανωμένη βιβλιοθήκη .

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κάλυμνο και έκανε σχετικό ρεπορτάζ.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το ερέθισμα για το ρεπορτάζ αυτό μας έδωσε η  κα Φανή Καπελλά Κουτούζη.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

16-10-2019 Ο Σκεύος Ζερβός στην έκδοση της Τράπεζας ΠειραιώςΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός