Δεν τα κατάφερε ο Γιάννης Κάννης που κατήλθε ως ανεξάρτητος να εκλεγεί στο καναδικό κοινοβούλιο.

3009

Δεν τα κατάφερε ο Γιάννης Κάννης που κατήλθε ως ανεξάρτητος να εκλεγεί στο καναδικό κοινοβούλιο στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες  Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στον Καναδά.

 Ο Καλυμνιακής  καταγωγής Γιάννης Κάννης δεν τα βρήκε με το κόμμα των Φιλελευθέρων  του Πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό στο οποίο ανήκε και κατέβηκε ως ανεξάρτητος στην περιφέρεια του κεντρικού Scarborough στο Τορόντο.

Με μία πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία , με μία εμπειρία αρκετών προεκλογικών μαχών και με τη στήριξη των Ελλήνων της περιοχής, ο Γιάννης Κάννης διεκδίκησε  με αξιώσεις την επανεκλογή  του στο αξίωμα του βουλευτή.

 Όμως δεν τα κατάφερε αφού η αντίπαλος του  Πακιστανικής καταγωγής υποψήφια με το κόμμα των Φιλελευθέρων ,με τη βοήθεια του Μουσουλμανικό στοιχείου που είναι  αυξημένο στην περιοχή εξελέγη και κατέλαβε τη μοναδική έδρα.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Κάννης εκλέχτηκε για πρώτη φoρά βουλευτής πριν 26 χρόνια στις 25 Οκτωβρίου 1993.

 Επανεξελέγη χωρίς διακοπή και με αυξανόμενα ποσοστά το 1997,2000,2004,2006 και 2008. Όλα αυτά τα χρόνια εκλεγόταν στην περιφέρεια του κεντρικού Scarborough στο Τορόντο.

Επίσης διετέλεσε Υφυπουργός Βιομηχανίας, επί υπουργίας του john Manley και Brian Tobin.

Το kalymnos-news.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά  με το Γιάννη Κάννη ο οποίος μας μίλησε για τον δύσκολο αγώνα που έδωσε κάτω από αντίξοες συνθήκες  ως ανεξάρτητος, χωρίς τη στήριξη κάποιου μεγάλου κόμματος, αλλά και για τη βοήθεια του Ελληνικού στοιχείου της περιοχής που όμως δεν ήταν αρκετό για να εκλεγεί. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο αγώνας του συνεχίζεται.

 Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Κάννης  λόγω της εμπειρίας του πρόκειται να αξιοποιηθεί από τη νέα Κυβέρνηση είτε στον Καναδά είτε σε θέση στο εξωτερικό ως πρέσβης.