Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου η Ειδική συνεδρίαση για την κάλυψη της  θέσης του  Γραμματέα του Δημοτικού  συμβουλίου.

 Ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς ξεκίνησε καλωσορίζοντας  το δημοτικό σύμβουλο Γεώργιο Τρικοίλη που αντικατέστησε το Γιάννη Διαμαντή. Σύντομους χαιρετισμούς και από το δήμαρχο , το Γιάννη Μαστροκούκο και Γιάννη Γαλουζή.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία με τον Πρόεδρο Νικόλαο Γαβαλά να καλεί τον επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας  Γιάννη Γαλουζή να προτείνει υποψήφιο από την Παράταξη του για τη θέση του Γραμματέα. όπως προβλέπεται.

Ο Γιάννης Γαλουζής είπε ότι η Παράταξη του δεν θα προτείνει  κάποιο υποψήφιο και πρότεινε να είναι η Ρένα Μαγκάκη από την Παράταξη της πλειοψηφίας.

Ο Πρόεδρος τους ΔΣ ζήτησε στη συνέχεια από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων αν έχουν κάποια δική τους πρόταση.

Η απάντηση ήταν αρνητική και ο Δήμαρχος πρότεινε την Ρένα Μαγκάκη, η υποψηφιότητα της οποίας  ήταν η μοναδική και προκρίθηκε στη β΄φάση  για την επικύρωση της από το Σώμα με ονομαστική ψηφοφορία.

Ακολούθησε η ονομαστική ψηφοφορία .

Υπέρ της Ρένας Μαγκάκη ψήφισαν οι 25 από τους 26 παρόντες δημοτικούς συμβούλους. Λευκό  ψήφισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάκης Χούλης.

Απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Μακρυνάκης.

 Δείτε στιγμιότυπα από τη διαδικασία εκλογής καθώς και δηλώσεις στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας  Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

30-9-2019 Η εκλογή της Ρένας Μαγκάκη στη θέση της Γραμματέας του ΔΣ ΚαλυμνίωνΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός