Εβδομήντα τέσσερις μετανάστες από Κάλυμνο προωθήθηκαν με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά.

1116

Μετά από επικοινωνία και πιέσεις του  Δήμαρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη  στη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, χθες Δευτέρα βράδυ  4 Νοεμβρίου 2019 προωθήθηκαν  από Κάλυμνο με το πλοίο της γραμμής με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά 74 μετανάστες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr λίγο μετά τα 11. 30 το βράδυ επιβιβάστηκαν στο BLUE STAR PATMOS 74 μετανάστες από τους 154 που φιλοξενούνται στην Κάλυμνο. Οι εν λόγω μετανάστες αναμένεται μετά την άφιξη τους στον Πειραιά να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας στο εσωτερικό της Χώρας.

Να σημειώσουμε ότι οι αυξημένες ροές των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, αφού στην πρόχειρη δομή στα παλιά σφαγεία στην Κάλυμνο δεν μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότεροι από 50.

Η τακτική που ακολουθείτο το προηγούμενο διάστημα με την άμεση προώθηση των μεταναστών που ερχόντουσαν στην Κάλυμνο στα οργανωμένα  Hot spot της Κω και της Λέρου, πλέον δεν μπορεί να συνεχιστεί

Υπήρξαν δυναμικές  αντιδράσεις των Δημάρχων Κω και Λέρου τις τελευταίες ημέρες στην μεταφορά μεταναστών στα υπερπλήρη Hot spot των δύο γειτονικών νησιών.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός