Μισή ωρίτσα είναι αρκετή! Μιλώ για την βροχή που ξέσπασε μεταξύ 02.45 – 03.15 τα ξημερώματα.

Όχι, δεν το ανεβάζω για να διακωμωδήσω την κατάσταση (οκ, υπάρχει κι αυτή η πλευρά) αλλά για να συνειδητοποιήσουμε την επικινδυνότητα πια.

Εχθές (κι άλλες τόσες φορές) είδαμε άγριες εικόνες έντονης βροχόπτωσης και κακοκαιρίας: παιδιά ανήμπορα κι αποκλεισμένα στο σχολειό, γονείς με οχήματα πλημμυρισμένα να αγανακτούν για να τα <μαζέψουν>, επαγγελματίες να χάνουν το μεροκάματο και πεζοί με τη σειρά τους- τα ψώνια και τα ραντεβού τους. Και φυσικά όλα τα μαγαζιά σε κατάσταση αμόκ! 


Εμπορικός; Δεν είναι μόνο ο Εμπορικός (πια), τα σημεία της πόλης (Πόθια) που είναι εκτεθειμένα και απροστάτευτα είναι πολλά. Από το Μανιάειο δημοτικό σχολείο μέχρι την πλατεία και από το δημαρχείο ξανά πίσω μέχρι την Καλυμνιά! Η παραλιακή ζώνη δε- γεμάτη σκουπίδια από το ρέμα της βροχής ενώ τα σοκάκια της γειτονιάς, γεμάτα λάσπη και λιμνάζοντα νερά. Θέαμα αποκρουστικό!


Όχι, δεν γίνεται να παραλύει μια κοινωνία σε κάθε απρόσμενο καιρικό φαινόμενο. Πρέπει να το πάρουμε επιτέλους ζεστά, να το κοιτάξουμε σοβαρά. Αν, αν μια βροχόπτωση δεν κάνει <διαλείμματα> μες τη μέρα και κρατήσει ασταμάτητα για ώρες (δεν θέλω να σκέφτομαι για μέρες) τότε αγαπητοί μου- θα πνιγούμε κυριολεκτικά. Όλοι μας. Δεν θα συζητάμε μόνο για την κατρακύλα της τοπικής μας οικονομίας και της τουριστικής παρακμής, για φωτογραφίες στο διαδίκτυο και για τους ψεύτες πολιτικούς που δεν το έφτιαξαν ποτέ μα…για ιστορίες για αγρίους! Χορτάσαμε από αυτά. Με λόγια και ρητορείες δεν σώθηκε κανείς. Πράξη! Μόνο πράξη!


Σχέδιο, μεθοδικότητα, αποτελέσματα! 
Ευελπιστώ πως ο Δήμος Καλυμνίων- όπως έχει ξεκινήσει δυναμικά με καλές προθέσεις τη νέα του θητεία, θα λάβει εξίσου σοβαρά τα μηνύματα του καιρού! Εξάλλου είναι και στις βασικές του προεκλογικές εξαγγελίες (και από τα μεγάλα προσωπικά του στοιχήματα) το πρόβλημα του Εμπορικού. Βλέπετε, δεν μπορεί (καλό θα ‘ταν) να μας ρωτάει συνέχεια ο Θεός αν του <επιτρέπουμε> να βρέξει ούτε αν φτιάξαμε τον Εμπορικό για να μην νιώθει τύψεις κι ενοχές! Οκ, και λίγο ντροπή! Και το χειρότερο, μιλάμε για την <εξευρωπαϊσμένη> πόλη της παγκόσμιας αναρρίχησης και των επενδύσεων, την Κάλυμνο, με το βεβαρημένο πολιτικό ιστορικό της <Βενετίας> της Δωδεκανήσου και του <ηφαιστείου> των σκουπιδιών εν έτει 2019..!

Ξέρω, ακούγεται αστείο μα είναι αληθινό! Μόνο Κάλυμνος!

Να φτάσουμε στο Χάρβαρντ; Ε πάει πολύ..
Αρκεί να είμαστε όλοι μαζί. Γιατί αν έρθει στο τραπέζι από τον δήμαρχο μια πρόταση και μελέτη σοβαρή και εφικτή που θα χρειαστεί να υπάρξουν θυσίες και υποχωρήσεις θα πρέπει όλοι μας, να βάλουμε πλάτη και να στηρίξουμε αυτή την κοινή προσπάθεια να βρεθεί λύση οριστική χωρίς ατομικά συμφέροντα και λαϊκισμό.

Γιατί αν είμαστε ενωμένοι το μπαλάκι πάει αλλού και πιστέψτε με, τότε διεκδικούμε διαφορετικά!